JAZZSTEPPA live! (VB) + Krunch it!! collective (RDYO DJs, Synaptic)

@ GALA HALA, Metelkova

Za dober “kick start of the year” vam Gala hala, v petek 22.1.2011, pripravlja čisto pravo poslastico za sladokusce ter ostale zanesenjake, ki vidijo v fuziji duba, dubstepa ter live elektronike kvaliteto, ki jo le redkokateri glasbeni act trenutno premore.

V Galo Halo prihaja odmevni britansko-nemški dvojec Jazzsteppa, ki zadnja leta žanje zelo pozitivne kritike na račun eklektičnega pristopa k ustvarjanju svoje glasbene podobe. Z izdajami na referenčnih založbah kot so Hotflush records, Police in Helicopter ter Studio Rockers pa so se na sceni prijeli kot eden izmed bolj zanimivih actov, ki združuje live perfomance z bobni in ostalimi inštrumenti. Jazzsteppa bi najlažje opisali kot eklektično mešanico korenin otoške glasbene scene, ki se sliši predvsem v udarnih zvokih reggeaeja, dubstepa, duba ter jungla. Z izdajami na založbah Police in Helicopter ter Studio Rockers pa lahko kaj kmalu ugotovimo, da imajo Jazzsteppa močne korenine v Reggeae/Dub zvoku, ki ob boku Distrupta (Jahtari) ter Mungos HIFI kreirajo future dub/reggae zgodbo.

Za tokratni intro/outro dj act skrbi Krunch it!! kolektiv, ki tudi to sezono aktivno deluje pri kreiranju dubstep/bass scene pri nas.

Vstopnina: 7 € pred polnočjo, 10 € po polnoči, 5 € po koncertu

PR Krunch-it + Gala hala


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply