Jazzman Gerald

FunkFunk

Če je kdaj obstajala priložnost, da na žur pripeljete svoje hip starše, je to brez dvoma novi SubSubov funk večer z enim in edinim Jazzman Geraldom (kar pa seveda ni nujno, da se razumemo).

Najbolj znani britanski deep funk DJ, poznavalec, zbiratelj in selektor glasbe iz zlatega obdobja šestdesetih in sedemdesetih let, bo slovenski publiki prvič predstavil presek svoje obsežne zbirke, ki vsebuje nekatere najredkejše komade iz žanrov, kot so funk, soul, jazz (striktno samo modalni; bog ne daj, da mu kdo omeni smooth jazz ali kaj podobnega), latin, northern, ska, folk-psych, beat ballads, glasba s Srednjega vzhoda, tittyshakers (kot je njegov krog poimenoval komade, ki jih najdete na kompilacijah tipa Las Vegas Grind ipd.) in druge obskurnosti dvomljivega izvora. Jazzman has it all!

Gerald Short je lastnik in gonilna sila odmevne založbe Jazzman Records, preko katere od leta 1998 izdaja davno pozabljene glasbene bisere in spravlja ob živce lastnike originalnih kopij, ki se prodajajo po tisoč in več evrov. Na svojih potovanjih po ZDA od začetka do sredine devetdesetih, si je namreč nabral zavidljivo zbirko starih LP-jev in singlov ter doma v Angliji začel prekupčevati odvečne kopije – sprva samo znancem, nato pa vedno širšemu krogu interesentov. Sredi devetdesetih je cena plošč močno narasla, ker se je povpraševanje nenehno večalo, starih vinilk pa seveda niso ponovno izdajali, kajti kljub vsemu govorimo o relativno majhnem trgu navdušenih zbirateljev.

Ker je Gerald ljudski čovjek, je začel kupovati avtorske pravice za najzanimivejše komade iz svoje zbirke in jih začel ponovno izdajati preko založbe Jazzman. Med drugim mu je uspelo pridobiti pravice za ploščo, ki se je na e-Bayju prodala za okroglih 4000 €, in jo nato ponudil kupcem po normalni ceni, tam okoli pet evrov. Slava mu. Zanimanje je raslo, njegov sloves tudi, in kmalu je ustanovil novi založbi Soul 45 (ime ne bi smelo puščati dvomov, za kakšno zvrst gre) in Stark Reality, s katero podpira sodobne ustavarjalce, ki glasbeni navdih črpajo iz starih, dobrih časov.

Muziko, ki jo vrti Gerald, lahko opišemo le kot brezčasno. Z izbrušenim občutkom za miksanje in verjetno najboljšo selekcijo rare groove komadov, je navduševal plesišča od Tokia do Chicaga, sedaj pa je končno prišel čas, da se njegovi selekciji prepustite tudi vi.

MUSIC POLICY: Funk & Beyond

LINE UP

Jazzman Gerald (Jazzman Records, UK)
+
Ubu (RDYO DJs)
Marvin & Siletich (p4b.nu)

ENTRY

5€ študent / flyer / do polnoči
7€ vsi ostali

Če je kdaj obstajala priložnost, da na žur pripeljete svoje hip starše, je to brez dvoma novi SubSubov funk večer z enim in edinim Jazzman Geraldom (kar pa seveda ni nujno, da se razumemo).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply