JAZZANOVA

(Sonar Kollektiv / GER)

Edinstven preplet soula, hip hopa, jazza in housa. "Čisto preprosto – to je Jazzanova stil."

Jazzanova DJ team so leta 1995 ustanovili Alexander Barck, Claas Brieler, Jürgen von Knoblauch, Roskow Kretschmann, Stefan leisering in Axel Reinemer, leto kasneje pa so začeli tudi s svojo produkcijo. So najpopularnejša nemška skupina DJ-jev in producentov, kar se tiče fusion glasbe, pa tudi ena vodilnih svetovnih skupin v tej zvrsti. Domujejo v Berlinu, Hamburgu in Münchnu ter so ustanovitelji založb Compost in Sonar Kollektiv, ki je neukalupljena skupina glasbenikov, producentov in DJ-jev.

Vseskozi preverjajo meje plesne in elektronske glasbe. Njihov edinstveni stil prepleta soul, hip hop, jazz in house glasbo v univerzalno privlačne groove. Raztezajo se od deep ‘n’ jazzy stila do mellow in downbeat elektronike ter so eni najpomembnejših svetovnih ustvarjalcev NuJazza in jazz house stila.

Izdali so več kot ducat lastnih produkcij, svoj prvi album – In Between – leta 2002 in nešteto kompilacij (najbolj znani sta seriji The Remixes in Secret Love). Ime so si bržkone ustvarili z remixi, pri katerih odlično združujejo matrico originala z njihovim lastnim stilom. Remixirali so med drugim 4Hero, Truby Trio, Ursulo Rucker, Iana Pooleya, MJ Colea, Masters of Work in Nino Simone.
Njihov set se giblje med plesnim broken beatom in jazzy, deep housom. V klubu K4 19.09.08 (na after festivala Utrip) prihaja Alex Barck.

“Vse od takrat, ko je legendarni Gilles Peterson leta 1997 na BBC Radiju zaigral njihov prvi komad Fedimes Flight, so se Jazzanova povzpeli do statusa kultnega kolektiva, ki predstavlja vse, kar je napredno, avandgardno, kredibilno in sofisticirano v modernem svetu broken beata in deep, jazzy, latino housa.”
“Jazzanovina ljubezen do deep jazza in modernih ritmov je popeljala njihovo glasbo do odtisa združenja starega in novega, ki odraža skoraj vse glasbene vplive. Čisto preprosto, to je Jazzanova stil.” BBC Radio


Edinstven preplet soula, hip hopa, jazza in housa. “Čisto preprosto – to je Jazzanova stil.”


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply