Japonski Goju prvič gosti deskarski svetovni pokal

S korejskega Sungwooja se je deskarska karavana preselila na Japonsko, kjer se bodo ta konec tedna pomerili na treh tekmah za svetovni pokal. V petek bo na sporedu deskarski kros, v soboto bodo deskarji prostega sloga tekmovali v snežnem žlebu, za konec pa bo v nedeljo na sporedu še paralelni veleslalom.

Na petkovem deskarskem krosu bosta v moški kategoriji v centru pozornosti mlada Pierre Vaultier (FRA) in Stian Sivertzen (NOR), ki zasedata vodilni mesti v skupnem seštevku discipline. Glavni konkurenti za najvišja mesta jima bodo predvsem ameriški deskarji z Nateom Hollandom, Shaunom Palmerjem ter olimpijskim prvakom Sethtom Wescottom na čelu. Poleg Američanov ne velja pozabiti vsaj še na Avstrijca Maria Fuchsa, Kanadčna Drewja Nielsona, Francoza Paula-Henrija Delerueja ter Poljaka Mateusza Ligockega. V najmočnejši konkurenci bo nove izkušnje nabiral tudi Slovenec Rok Rogelj, ki je v Koreji zasedel 52. mesto.

Tudi med dekleti se obetajo zanimivi boji, v ospredju pa bosta severno američanki Lindsey Jacobellis (ZDA) ter Maelle Ricker (KAN). Dobre možnosti za osvojitev malega kristalnega globusa ima še vedno tudi Švicarka Mellie Francon.

Za domačine bo najbolj zanimiva disiplina snežni žleb, saj imajo poleg zmagovalca korejske tekme Ryoha Aona v ognju še nekaj vročih želez. Kohhei Kudoh, Kohadai Watanabe in Takiro Ishihara bodo poleg Kanadčana Justina Lamourexa in Američana Gerogry Bretza glavni kandidati za zmago.

Zanimivo bo tudi med dekleti, kjer bo Kitajka Jiayu Liu skušala dokazati, da zmaga v Koreji ni bila zgolj preblisk. Visoko motivirana bo tusi domačinka Soko Yamaoko, omeniti pa velja vsaj še aktualno svetovno prvakinjo Lauro Maneuleo Pesko (ŠVI) in Lindsey Jacobellis (ZDA), ki je ena redkih deskark, ki izvrstno nastopa tako v krosu kot tudi snežnem žlebu.

V nedeljo bo v paralelnem veleslalomu vodstvo v skupnem seštevku po premierni zmagi v Koreji lovil vse boljši Avstrijec Benjamin Karl. Karl se je nevarno približal vodilnemu Francozu Matheju Bozzettoju, sledi pa mu naš Rok Flander, ki se bo skušal vrniti na stare pozicije. Japonsko ima prav gotovo v dobrem spominu tudi Rok Marguč, saj je lani tam zabeležil svojo prvo uvrstitev na zmagovalne stopničke. Poleg obeh Rokov bodo visoke uvrstitve lovili še naš edini finalist s Koreje, Žan Košir, ter Izidor Šušteršič in Jernej Demšar.

Med deskarkami tako kot vedno v ospredju lahko pričakujemo Nizozemko Nicolien Sauerbreij, ki se za zmago v skupnem seštevku discipline bori z Avstrijko Heidi Neureurer. Boj za tretje mesto v skupnem seštevku pa bijejo Avstijke Doris Günther, Claudia Riegler ter Marion Kreiner. Na Japonskem bo na štartu tudi edina slovenska deskarka, ki redno nastopa v sevetovnem pokalu, Gloria Kotnik.

S korejskega Sungwooja se je deskarska karavana preselila na Japonsko, kjer se bodo ta konec tedna pomerili na treh tekmah za svetovni pokal. V petek bo na sporedu deskarski kros, v soboto bodo deskarji prostega sloga tekmovali v snežnem žlebu, za konec pa bo v nedeljo na sporedu še paralelni veleslalom.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply