Jan Lavtar svetovni podprvak

Telemark

Na svetovnem prvenstvu telemark smučarjev je danes srebrno medaljo v mladinski konkurenci osvojil Jan Lavtar. V težki tekmi katero je krojilo vreme in stroge sodniške odločitve so ostali slovenski predstavniki v članski konkurenci zaostali za pričakovanji. David Primožič je bil 15, Matija Liška 28, Tine Kolenc 37, Luka Pintar 41, Sergej primožič pa 53. Nastopilo je 109 temovalcev iz 17 držav. Jutri je na tekmovalnem programu kraljevska disciplina klasični telemark.

Slika je simbolična. Foto: Arhiv
Današnji telemark veleslalom je prinesel veselje v ekipo slovenskih telemark smučarjev, saj je najmlajši član reprezentance Jan Lavtar osvojil svojo prvo medaljo na svetovnem prvenstvu. Na progi je imel kar nekaj težav, a je bil z borbeno vožnjo na koncu vseeno uvrščen na mesto svetovnega podprvaka.

David Primožič je v prvi vožnji dobil veliko kazenskih sekund, v drugi je napadel na vse ali nič a na skoku storil odločilno napako, ki ga je stala višje uvrstitve. Na koncu je bil med člani uvrščen na petnajsto mesto. Pozitivno presenečenje v naši reprezentanci je pripravil tudi Matija Liška, ki si je prismučal 28.mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev kariere!

Novi svetovni prvaki so postali Eirik Rykhus (NOR) pri članih, Drew Hauser (USA) pri mladincih ter Amelie Reymond (SUI) pri dekletih.

Urban Simčič


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply