Jadson Andre zmagal na Billabong Pro Santa Catarina

Slater prevzel vodstvo na ASP lestvici

Jadson Andre, novinec v ASP World Touru 2010, je v finalu premagal devetkratnega ASP prvaka Kellyja Slaterja. Tretje tekmovanje ASP turneje je poskrbelo za presenečenje, saj je Jadson Andre osvojil svojo prvo uvodno zmago pred vso množico obiskovalcev Praia da Vile.

" Kaj lahko rečem? To so moje sanje. Ta zmaga je vse za kar sem treniral toliko časa. Res ne vem kaj naj rečem. Biti na plaži in slišati, da sem zmagal, to je nekaj čudežnega. Zgodilo se mi je že veliko stvari, a to je neverjetno. Srečen sem in se zahvaljujem vsem za vso podporo, " je komentiral Jadson Andre.
 
Mladi Brazilec je v vseh rundah prikazal odlično surfanje in je zasenčil veliko starih mačkov surferske karavane. V finalu je dominiral in premagal Slaterja ter se tako povzpel na četrto mesto ASP lestvice. Kar je še dodatno povečalo možnosti za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanj po kvalifikacijah v Tahitiju.
 
" Ta zmaga je precej pomembna za mojo uvrstitev na lestvico, " je dejal Andre. " S temi točkami sem si izboljšal možnosti za uvrstitev med Top 32 ter za uvrstitev za J-Bay in Teahupoo. Kelly lahko pridobi točke kadarkoli hoče, zato sem se potrudil in dal vse od sebe in stopnjeval napad. " Andre je prvi novinec po Bobbyju Martinezu (leta 2006), in prvi južnoameričan po Adrianu de Souzi (leta 2009), ki je osvojil ASP World Tour zmago.

" Adriana občudujem že dolgo, " je komentiral Andre. " Ves pritisk, ki ga je premagoval zadnja leta, od njega se, se veliko naučil. Bil je moja inspiracija in veliko mi je pomagal letos. Noro je predstavljati Brazilijo in doma tudi zmagati. "

Medtem ko Slater v Braziliji ni mogel najti svoje prave forme, se je vseeno prilagodil razmeram v vsaki rundi. Uvrstitev v finale mu je prineslo dovolj točk, da je zasedel prvo mesto na ASP lestvici, kar je odlično izhodišče za nadaljevanje sezone.

" Drugo mesto v Santa Catarini me je postavilo v dober položaj pred tekmovanji v Jeffreys Bayu in na Tahitiju, " je komentiral Slater. " Mislim, da sta minili že dve leti, ko sem nazadnje vodil na ASP lestvici. Počutim se odlično. Vsak bi rad zmagal vsak heat. Na srečo nisem izgubil proti Micku Fanningu ali Joelu Parkinsonu ali Jordyju Smithu, ki imajo verjetno večjo možnost, da osvojijo naslov prvaka kot Jadson. Zmaga je za Jadsona nekaj enkratnega, verjamem, da si bo to zmago zapomnil za celo življenje. "

Slater skozi tekmovanje ni pokazal veliko napak, izgubil je le proti Jadsonu v finalu. " V takšnih pogojih je Andre-a težko premagati, " je komentiral Slater. " Bil je skoraj da nepremagljiv v teh pogojih, saj je izločil vse nasprotnike. Videli bomo, če se lahko kosa na pogojih kot veljajo za Teahupoo in Pipeline. "

Owen Wright, še en izmed letošnjih ASP World Tour novincev, je v polfinalu izenačil svoj najboljši rezultat kariere, izgubil je proti Kellyju Slaterju in osvojil tretje mesto ter se s tem po ASP lestvici povzpel na 11.mesto. " Zadovoljen sem z rezultatom, " je komentiral Wright. " Pogoji so bili precej težki. Kelly lahko ob vsakih pogojih naredi marsikaj, v polfinalu je prikazal marsikaj. Vesel sem, da sem osvojil tretje mesto in točke so mi prinesle boljši položaj za nadaljevanje sezone. Nikoli še nisem bil na J-Bayju, zato se tega tekmovanja že zelo veselim."
 
Dane Reynolds je ponovno prikazal kako odličen surfer je, saj je odsurfal en fenomenalen nastop za drugim in dosegel tudi najvšjo singel-wave oceno dneva 9.77 točk od 10 možnih točk za odlično prikazan 360 Method Air v četrtfinalu. Premoč je moral priznati šele v polfinalu, kjer ga je premagal odlični Andre.
 
" Jadson je dane res našel svoj ritem in nisem mogel narediti ničesar, " je komentiral Reynolds. " Imam občutek, da sem se preveč silil ujeti valove. Ampak tudi tretje mesto je super rezultat, ki mi je prinesel boljše izhodišče za nadaljevanje tekmovanja. Brazilija je super, imel sem nekaj zabavnih heatov in res se veselim že naslednjega tekmovanja. "

Jordy Smith je moral priznati poraz v polfinalu, premagal ga je Kelly Slater. A mu je peto mesto v Santa Catarini prineslo drugo mesto na ASP World Tour lestvici, kar je več kot odlično izhodišče za nadaljevanje turneje.

" Vsak boj s Kellyjem je privilegij, " je komentiral Jordy Smith. " Moj plan je bil lovil leve, Kelly pa se je držal desne, kljub temu, da se tam cel dan ni ravno veliko dogajalo. Ampak Kelly je le Kelly Slater, on lahko iz vsakega valova potegne največ. Malo sem razočaran, a vseeno zadovoljen s svojim surfanjem. Današnje peto mesto je še en dober rezultat in veselim se lovljenja valov na J-Bayju. "

Rezultati finala Billabong Santa Catarina Pro tekmovanja:

1 – Jadson Andre (BRA) 14.40
2 – Kelly Slater (USA) 14.00
 
Rezultati polfinala Billabong Santa Catarina Pro tekmovanja:

SF 1: Jadson Andre (BRA) 17.70 def. Dane Reynolds (USA) 16.67
SF 2: Kelly Slater (USA) 13.50 def. Owen Wright (AUS) 10.56

Rezultati četrtfinala Billabong Santa Catarina Pro tekmovanja:

QF 1: Jadson Andre (BRA) 15.50 def. Michel Bourez (PYF) 15.27
QF 2: Dane Reynolds (USA) 14.27 def. C.J. Hobgood (USA) 13.17
QF 3: Owen Wright (AUS) 13.34 def. Taylor Knox (USA) 12.43
QF 4: Kelly Slater (USA) 15.43 def. Jordy Smith (ZAF) 13.87

Trenutna lestvica ASP WORLD TOUR TOP 5:

1 – Kelly Slater (USA) 21750 pts
2 – Jordy Smith (ZAF) 18500 pts
3 – Taj Burrow (AUS) 18250 pts
4 – Mick Fanning (AUS) 15500 pts
4 – Jadson Andre (BRA) 15500 pts

 

 

Jadson Andre, novinec v ASP World Touru 2010, je v finalu premagal devetkratnega ASP prvaka Kellyja Slaterja. Tretje tekmovanje ASP turneje je poskrbelo za presenečenje, saj je Jadson Andre osvojil svojo prvo uvodno zmago pred vso množico obiskovalcev Praia da Vile. " Kaj lahko rečem? To so moje sanje. Ta zmaga je vse za kar sem treniral toliko časa. Res ne vem kaj naj rečem. Biti na plaži in slišati, da sem zmagal, to je nekaj čudežnega. Zgodilo se mi je že veliko stvari, a to je neverjetno. Srečen sem in se zahvaljujem vsem za vso podporo, " je komentiral Jadson Andre.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply