Jack Johnson na turneji “To The Sea”

Amfiteater, Pula

To The Sea je peti studijski album pevca, igralca in bivšega poklicnega surferja Jacka Johnsona. Na albumu lahko slišate 13 pesmi, ki govorijo o srfanju, čudovitem morju, kristalno čisti vodi, … Jacku je odlično uspelo združiti njegovo strast do morja in glasbo.

"I can not tell you anything but the truth "- besede, ki jih Jack Johnson poje na svojem zadnjem studijskem albumu, "To The Sea". Skozi te besede lahko opišemo značaj in človeka, ki predstavlja način življenja na otoku sredi Pacifika. Iskrenost predstavlja glavno vsebino vseh Jackovih albumov. To lahko opazimo tudi v ostalih področjih s katerimi se ukvarja, od snemanja surferskih filmov do dobrodelnih organizacij kot so Kokua Hawaii Foundation. V juliju bomo imeli možnost slišati Jacka Johnsona na dveh neverjetnih lokacijah: 26. v Areni v Puli na Hrvaškem, 28. pa v Arena Ottakringer v Wiessnu v Avstriji.

Jack Johnson je pevec, igralec, tekstopisec in bivši poklicni surfer. Prvi album z naslovom Brushfire Fairytales je izdal leta 2001. S surfanjem se je začel ukvarjati pri 5-ih letih, pri 17-ih letih pa je postal najmlajši udeleženc, ki so ga povabili na finale v surfanju Billabong Pipeline Mastershore. Že teden dni kasneje se je njegova profesionalna pot končala, ko je v pri surfanju doživel nesrečo in dobil kar 150 šivov in izgubil nekaj zob. Na njegovo glasbeno ustvarjanje so imeli velik vpliv predvsem Bob Dylan, Jimi Hendrix, Radiohead, Otis Redding, G. Love and Special Sauce, Nick Drake, Ben Harper, The Beatles, Bob Marley in Neil Young.

Videospot za prvi singel iz novega albuma "You and Your Heart" je Johnson režiral kar sam in doživlja nevjerjetni uspeh. ‘To The Sea’ je Johnsonov tretji album, ki je osvojil najvišje mesto na Billboardovi lestvici. Ni prejel le pohvale za najbolje prodajani album, ampak tudi za odgovorno pakiranje in izvedbo. Album je bil posnet z uporabo solarne energije, natiskan na 100 odstotnem recikliranem papirju in vsebuje logo 1% For The Planet. Do danes je Jack prodal že več kot 8 milijonov albumov po vsem svetu.

Johnson prispeva okolju tudi pri organizaciji turneje s pomočjo organizacij Reverb in MusicMatters. Vsi avtobusi na turneji bodo vozili le na osnovi biodiesla, člani bodo jedli le lokalno organsko hrano ter vsi odpadki se bodo temeljito reciklirali. Tudi vsa oblačila in majice, ki jih bodo prodajali, so narejeni iz ekoloških in recikliranih materialov.

“I can not tell you anything but the truth “- besede, ki jih Jack Johnson poje na svojem zadnjem studijskem albumu, “To The Sea”. Skozi te besede opiše značaj in sebe kot človeka, ki predstavlja način življenja na otoku sredi Pacifika. Iskrenost predstavlja glavno vsebino vseh Jackovih albumov, kar lahko opazimo tudi v ostalih področjih s katerimi se ukvarja, od snemanja surferskih filmov do dobrodelnih organizacij kot so Kokua Hawaii Foundation. V juliju bomo imeli možnost slišati Jacka Johnsona na dveh neverjetnih lokacijah: 26. v Areni v Puli na Hrvaškem, 28. pa v Arena Ottakringer v Wiessnu v Avstriji.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply