IZZID NOVEGA VIDOSPOTA SKUPINE PUPPETZ

Rock skupina Puppetz se je z novim singlom Dance, Dance brez dvoma plasirala v igro velikih slovenskih glasbenih igralcev. Pesem Dance, Dance je deležna dobre radijske rotacije, na lestvicah je ponekod že dosegla najvišje mesto, postala pa je tudi Popevka tedna na Valu 202.

Pesem je za razliko od predhodnih singlov »rock lutk« zelo pozitivna, veliko bolj melodična in vsebuje nalezljiv refren, ki takoj zleze najprej v uho, nato pa še pod kožo. Za omenjeno »plesno« pesem so Puppetz že posneli videospot v katerem bo mogoče videti talentirane plesalke Jay Dance Studia, ki delujejo pod vodstvom večkratnega evropskega in svetovnega prvaka v hip hopu, Jerneja Šerjaka, ki je plesal tudi za divo Mariah Carey.

»Ker smo z glasbo naredili korak v novo smer, smo hoteli narediti enako tudi z videospotom. Želeli smo narediti drugačen koncept, sliko smo želeli še bolj približati glasbi. Pri tem  smo se obrnili na ekipo Vizualis (Luka in Rok Stopar) iz Novega mesta, kjer smo skupaj z režiserjem Boštjanom Jeršetom oblikovali idejo za spot. Dekleta iz Jay Dance Studia pa so v vizualno podobo naše glasbe prinesla posebno energijo. Slika pove več kot tisoč besed, zato bomo zanimive detajle pustili za ob izidu spota, lahko pa obljubimo da bo to zagotovo naš najzanimivejši, najizzivalnejši in najprovokativnejši videospot doslej«, so povedali Puppetz.

Puppetz imajo kljub mladosti za sabo uspešno glasbeno kariero. Izdali so prvenec ‘Forte balade’ (Menart rec.), si priigrali fantastično drugo mesto na tekmovanju v Gradcu, bili označeni za najboljšo skupino večera, njihov bobnar pa okronan za najboljšega bobnarja natečaja, zmagali na tekmovanju Coca Cola Band startup, odigrali zavidljivo število koncertov, posneli duet in videospot s Tomijem M. (Siddharta), ki si je prislužil nagrado za najboljši videospot leta (Diamanti) in bili pred meseci predskupina popularne nemške skupine Cinema Bizzare. Tukaj pa se njihova pot šele dodobra začne. Pet članska skupina se je zaprla v studio RSL, kjer snemajo največje zvezde slovenske estrade (Dan D, Elvis Jackson, Siddharta ..) in se lotila ustvarjanja novega albuma, ki bo luč sveta ugledal naslednje leto.
                                                       
Puppetz o pesmi Dance, Dance: »Nov single govori o nas samih in mlajši generaciji nasploh- počutimo se kot vojaki v celofanu, sumoborci v dnevni sobi, hodimo po zraku, skratka smo drugačni, nori, ne spadamo vedno v situacije, kjer se znajdemo, a vendar v njih ne obupujemo, raje  plešemo. Jemljemo stvari pozitivno. Dance, dance!«,

Ker slika pove več kot tisoč besed, si boste na lastne oči lahko prepričali tudi sami, premierno, in sicer v SREDO, 5. MAJA 2010 ob 20. URI na njihovi spletni strani.

Rock skupina Puppetz se je z novim singlom Dance, Dance brez dvoma plasirala v igro velikih slovenskih glasbenih igralcev. Pesem Dance, Dance je deležna dobre radijske rotacije, na lestvicah je ponekod že dosegla najvišje mesto, postala pa je tudi Popevka tedna na Valu 202. Pesem je za razliko od predhodnih singlov »rock lutk« zelo pozitivna, veliko bolj melodična in vsebuje nalezljiv refren, ki takoj zleze najprej v uho, nato pa še pod kožo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply