Izidor Šušteršič zaključil sezono z odlično uvrstitvijo

V Švici se je zgodilo še zadnje dejanje svetovnega pokala v deskanju na snegu. Na sporedu je bil paralelni veleslalom, kjer so tudi številni naši tekmovalci nanizali dobre uvrstitve. Najbolj uspešen med njimi je bil izkušeni Izidor Šušteršič, ki je z današnji četrtim mestom izenačil rezultat kariere v tej disciplini izpred štirih let na tekmi v Italiji.

Drugič v tej sezoni je zmagal Avstrijec Andreas Prommegger, ki je v velikem finalu ugnal Italijana Rolanda Fischnallerja. V malem finalu pa je Izidor izgubil boj proti domačinu Nevinu Galmariniju. Za Švicarja je bilo to njegovo prvo tretje mesto na tekmah za svetovni pokal.

Poleg Izidorja smo imeli Slovenci na startu še pet tekmovalcev. V finalne vožnje so se uvrstili trije, najbolje med njimi se je odrezal Rok Flander, ki je v osmini finala izločil Žana Koširja (11. mesto), v četrtfinalu pa izgubil proti Izidorju in končal na osmem mestu. Poleg Žana je tudi Rok Marguč tekmovanje zaključil v prvem delu izločilnih bojev in pristal na trinajstem mestu. Jernej Demšar (26. mesto) in Jure Hafner (30. mesto) pa se nista uvrstila med 16 finalistov.

Pri ženskah je zmago slavila domačinka Fraenzi Maegert-Kohli, druga je bila Ekaterina Tudegesheva (RUS), tretja pa Julia Dujmovits (AUT). Gloria Kotnik je končala na 17. mestu.

V Švici se je zgodilo še zadnje dejanje svetovnega pokala v deskanju na snegu. Na sporedu je bil paralelni veleslalom, kjer so tudi številni naši tekmovalci nanizali dobre uvrstitve. Najbolj uspešen med njimi je bil izkušeni Izidor Šušteršič, ki je z današnji četrtim mestom izenačil rezultat kariere v tej disciplini izpred štirih let na tekmi v Italiji. Drugič v tej sezoni je zmagal Avstrijec Andreas Prommegger, ki je v velikem finalu ugnal Italijana Rolanda Fischnallerja. V malem finalu pa je Izidor izgubil boj proti domačinu Nevinu Galmariniju. Za Švicarja je bilo to njegovo prvo tretje mesto na tekmah za svetovni pokal.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply