Itak Throwdown

Urban Roof, Ljubljana

Končno bodo pod novo streho sredi Ljubljane prišli na vrsto tudi urbani plesalci, saj 5. februarja v centru Urban Roof organiziramo bboying in hiphop tekmovanje!

bboying:

Crew battles 5 vs. 5
Bitka dveh ekip, katerih vsaka šteje 5 članov. Najbolj splošen tip battla, kjer mora vsak iz skupine pokazati največ. Šteje se vsak izhod, tako najmočnejši kot najšibkejši, zato šibki in šparavni ne ostanejo dolgo. Čakajo nas nabiti in nori battli.

Solo battles 1 vs. 1
Ena na ena, mano a mano, one against one. Tukaj se vidi kateri bboy je iz pravega testa in zdrži vse do konca.

Sodniki:

Zoki a.k.a BBoy Zbarek. Verjetno nima smisla preveč govoriti o njem, saj ga vsak bboy, ki je že malo več časa na sceni, sigurno pozna, ali pa je vsaj slišal zanj. Vseeno na kratko nekaj besed o njem, za vse tiste, ki mogoče prvič slišite zanj. Zbarek je ustanovitelj skupine Sweet With Style in pionir breakinga v Sloveniji. Že od malih nog je s plesom osvajal ženska srca, leta 2001 pa se je odločil da se bo poizkusil še na rokah. Tako se je začel njegov večletni break pohod po Sloveniji. Več let je bil najbolj poznan slovenski bboy in bil s svojo energijo in plesom močan vzor veliko vzhajajočim talentom.

Lun je član skupine Flow From Below. Hodi na vse, tako večja kot tudi manjša bboy tekmovanja in žure v deželi matkurje ter njenih sosedah. Tip je bboy po duši in funk mu tiktaka v srcu. Poznan je po svojem izjemnem občutku za ritem, stil in veliko veliko afro frizuro. Talk about soul.

MG (Slovakia) bboy-a že od leta 2004, ko se je preselil v Florido, USA. Po petih letih je prišel nazaj v rodno Sloveško, kjer se je pridružil najhujšemu slovaškemu crew-ju, Hasta La Muerte. S skupino potuje in se udeležuje tekmovanj po vsej Evropi. Sodil je že na osmih jamih po Evropi. Poleti 2009 je ustanovil BBoy Spot Europe, organizacijo ki prireja tekmovanja kot so Outbreak Europe, Circle Prinz & Octagon Slovakia. Poleg vsega je še evropski manager za US crew Squadron!


Hip Hop:

Team battles 2 vs. 2
Freestyle battle bo potekal v dvojicah, kar pa ne pomeni, da so skupne koreografije dovolj. V prvih krogih se bo battlalo s solo izhodi, v pol finalu in finalu pa bodo dovoljene tudi skupne koreografije. Poudarek je še vedno na freestyle solo izhodih, skupini izhodi naj bodo bolj za popestritev!

Sodniki:

– Dario Šegović
– Anže Škrube
– Vesna Urek

Anže, Dario in Vesna so se že mnogokrat dokazali mali sloveniji, veliki evropi in svetu kot vrhunski plesalci in koreografi. Najbol zanimivi in spoštovanja vredni pa so zaradi svojevrstnega stila plesa, razmišljanja in dojemanja ter čutenja simfonije baetov.
Znanje nesebično delijo z vsemi plesalci ki si tega želijo in s plesalci ki za njimi stojijo.

Mjuzik:

DJ Woo-D (SWS, Horsepower)
BJ Pigo (SDA, StreetCOM)

Spikerja:

– Yamcha
– Klemen Bučan

Končno bo pri nas mogoče kupiti tudi pravo bboying opremo, saj bo na ta dan v centru Urban Roof tudi Bboy Spot Europe razstavni prostor.

Prize money 500€ + Bboyspot nagrade!

Prijavnina/vstopnina = 2€

Vse skupaj se začne ob 17. uri, trajalo pa bo nekje do 23. ure.

Afterparty @ CUBE!!!

Informacije in prijave: throwdown@urbanroof.si

Končno bodo pod novo streho sredi Ljubljane prišli na vrsto tudi urbani plesalci, saj 5. februarja v centru Urban Roof organiziramo bboying in hiphop tekmovanje! Bitka dveh ekip, katerih vsaka šteje 5 članov. Najbolj splošen tip battla, kjer mora vsak iz skupine pokazati največ. Šteje se vsak izhod, tako najmočnejši kot najšibkejši, zato šibki in šparavni ne ostanejo dolgo. Čakajo nas nabiti in nori battli. Ena na ena, mano a mano, one against one. Tukaj se vidi kateri bboy je iz pravega testa in zdrži vse do konca. Freestyle battle bo potekal v dvojicah, kar pa ne pomeni, da so skupne koreografije dovolj. V prvih krogih se bo battlalo s solo izhodi, v pol finalu in finalu pa bodo dovoljene tudi skupne koreografije. Poudarek je še vedno na freestyle solo izhodih, skupini izhodi naj bodo bolj za popestritev!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply