Itak Bike Fest – festival gorskega kolesarstva v Kranjski Gori

Kranjska Gora

Kranjska Gora je že tradicionalni gostitelj dirk v gorskem kolesarstvu, po lanskoletnem evropskem prvenstvu in drugih domačih dirkah, bo letos v kolesarskem parku pod Vitrancem gostila festival gorskega kolesarstva.

Itak Bike Fest združuje različne discipline z glavnim poudarkom na dirkah slovenskega pokala v spustu in olimpijskem krosu. Na štartih se pričakuje 400 tekmovalcev in rekreativcev vseh starosti iz vsaj štirih držav. Itak Bike Fest predstavlja enega izmed vrhuncev domače kolesarske sezone, saj je poleg svetovnega pokala v marsikaterem pogledu največja gorskokolesarska prireditev v letošnjem letu. Po dolgih letih bomo na istem prizorišču znova spremljali dve najbolj popularni disciplini gorskega kolesa – spust in olimpijski kros. Spust se na prizorišču organizira že vrsto let, kar je zelo tesno povezano s kolesarskim parkom. Kros bo medtem na tem prizorišču organiziran prvič, proga pa bo tako zahtevna kot zabavna, ravno prava za finale pokala, katerega se bodo pričakovano udeležili vsi najboljši domači kolesarji. Seveda pa se lahko z obema progama spopadejo tudi rekreativci, saj dirkanje ni omejeno na tekmovalce z licenco.

Manj resno bo dirkanje v otroških in mladinskih kategorijah, ki je namenjeno širjenju popularnosti gorskega kolesarstva in vzgoji mladih kolesarjev. Te dirke so odprte za praktično vsakega otroka, ki se je že spoznal s kolesom in vožnjo po terenu. Za vse ostale bo v otroškem kolesarskem parku organizirana šola vožnje, ki bo brezplačna za prav vse najmlajše. Za zabavo se bo organiziral še ‘pump’ izziv na t. i. tlačilni progi, na kateri mora kolesar voziti brez poganjanja. Na prizorišču pa bo organiziran tudi manjši razstavni in prodajni sejem koles in opreme.

Festival bo združil kolesarje različnih disciplin in starosti, zanimanje za prireditev pa je veliko tudi med tujimi kolesarji. Dirka v spustu bo štela tudi za pokal Hrvaške, poleg naših južnih sosedov pa so svoj nastop že potrdili gosti iz drugih sosednjih držav. Seveda so poleg tekmovalcev vabljeni tudi rekreativni kolesarji, ki lahko svojo moč in znanje preizkusijo ali v spustu ali krosu.

Festival Itak Bike Fest bo na sporedu v soboto in nedeljo, 17. in 18. julija in vključuje naslednje sklope:
– dirko v spustu za pokal Slovenije,
– dirko v olimpijskem krosu za pokal Slovenije (finalna dirka pokala),
– dirko v olimpijskem krosu za pokal mladih Slovenije,
– dirko v spustu za otroke,
– ‘pump’ izziv,
– brezplačne tečaje gorskega kolesarstva za otroke v otroškem kolesarskem parku ter
– sejem koles in opreme.

Kranjska Gora je že tradicionalni gostitelj dirk v gorskem kolesarstvu, po lanskoletnem evropskem prvenstvu in drugih domačih dirkah, bo letos v kolesarskem parku pod Vitrancem gostila festival gorskega kolesarstva. Itak Bike Fest združuje različne discipline z glavnim poudarkom na dirkah slovenskega pokala v spustu in olimpijskem krosu. Na štartih se pričakuje 400 tekmovalcev in rekreativcev vseh starosti iz vsaj štirih držav. Itak Bike Fest predstavlja enega izmed vrhuncev domače kolesarske sezone, saj je poleg svetovnega pokala v marsikaterem pogledu največja gorskokolesarska prireditev v letošnjem letu. Po dolgih letih bomo na istem prizorišču znova spremljali dve najbolj popularni disciplini gorskega kolesa – spust in olimpijski kros.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply