Itak Bike Fest 2010

Kranjska Gora

V letu 2010 KD Rajd pripravlja velik kolesarski festival, ki ga bodo v najvecji meri tvorile dirke za pokal Slovenije v spustu in olimpijskem krosu, pridruzile pa se jim bodo se dirke za pokal mladih in druge spremljevalne prireditve.

Ekipa Kolesarskega drustva Rajd je t. i. dvojcek organizirala ze leta 2005 na Javorniku nad Idrijo in ze takrat se je to izkazalo za odlicno kombinacijo. Letos bodo v enem vikendu ponovno zdruzili tekmovalce in tekmovalke dveh disciplin gorskega kolesarstva. Pricakovanja so visoka, saj strmijo k stevilki 400 udelezencev iz Slovenije in vsaj vseh sosednjih drzav. Dirka v spustu bo stela tudi za pokal Hrvaske, zato pricakujejo najvec tujih tekmovalec prav iz nase juzne sosede.

Spust je disciplina, ki je ze pred leti nasla svoje mesto v enem izmed vecjih in bolj urejenih parkov za gorske kolesarje v tem delu Evrope. Fun Bike park je gostil stevilna drzavna prvenstva in dirke za slovenski pokal, dirke formata Super-D in kot dosedanji vrhunec Evropsko prvenstvo v spustu (2009). Veteransko evropsko prvenstvo se vraca na isto prizorisce v letu 2012.

Dirka v krosu bo medtem dozivela premiero na tem prizoriscu – torej bo povsem nova tudi trasa, ki bo zelo razgibana. Slovenija je prav v tej disciplini dosegla najboljse rezultate in ker bodo po predvidevanjih na dirki nastopile tudi nase najboljse tekmovalke bo zanimanje za dirko veliko.

Zavezanost Rajda mladim gorskim kolesarjem bo vidna tudi na festivalu – pripravili bodo dve dirki za najmlajse, ki je se jih bo lahko udelezil vsak otrok z nekaj kolesarskega predznanja, celado in skoraj kakrsnim koli kolesom.

Festival je namenjen najsirsemu krogu gorskih kolesarjev, ki boste lahko uzivali v napetih dirkah ali v njih celo sami sodelovali. V nasprotnem primeru pa boste lahko izkoristili stevilne moznosti za ture po okoliskih gorah, se druzili s prijatelji in nasploh uzivali v cudoviti kulisi Julijskih alp.

Grega Stopar // mtb.si


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply