Islands & We can’t sleep at night

@ Klub Sub Sub, Ljubljana

ISLANDS

Novi upi in ena bolj vrocih skupin kanadskega neodvisnega pop/rocka so prav gotovo Islands. Bend je nastal leta 2005 v Montrealu, poprej sta glavna protagonista, pevec in kitarist Nick Thorburn ter bobnar Jamie Thompson, delovala v tamkajsnji priznani klapi The Unicorns, ki je pred razidom navrgla odlicno plosco Who Will Cut Our Hair When We’re Gone. Islands so nadaljevali nekoliko manj dramaticno in bolj doraslo, skoraj nic pa ni popuscala psihedelicna komponenta, kar se je pokazalo na izvrstno sprejetem prvencu Return To The Sea, koder se v vsem sijaju bohotijo njihove bogato aranzirane pesmi. Se pred izidom debitanca, na katerem sodelujejo tudi clani somescanskih bendov Wolf Parade in Arcade Fire, so se Islands spokali na turenejo pod vodstvom Becka. Kmalu po izidu se je od skupine poslovil Thompson. Nick »Diamonds«, ki ostaja osrednja figura skupine, je lani s pajdasi posnel velikopotezen, epski album Arm’s Way. Skladbe z njega se vedno nosijo znacilno unicornovsko ocarljivost, s celim kupom dodatkov iz vseh moznih zanrov, od katerih se posebej izstopata afro-karibski pop ter elektronsko moduliranje. Sveze, ubrano, dopadljivo in ne ravno vsakdanje.

Albuma:
Return To The Sea (Equator records, 2006)
Arm’s Way (ANTI-, 2008)

www.islandsareforever.com
www.myspace.com/islands

WE CAN’T SLEEP AT NIGHT

Nezaspanci so trojica, nekoc kvartet iz Trbovelj, ki jim ne (z)manjka uporabnih idej in dobrih vplivov (The Fall, Joy Division, Talking Heads). Nasli so se v letu 2005, istoimensko prvo plosco pa so pred tricetrtletjem definirali pri ljubljanski Kapa Records. We Can’t Sleep At Night pravijo, da proizvajajo »powerpop«. Nekdanji maratonci Radia Student so s svezo plosco pred durmi dodobra pripravljeni na nov koncertni krog.

www.wecantsleepatnight.net
www.myspace.com/wecantsleepatnight

VSTOPNICE: 13 EUR v predprodaji; Prodajno mesto: Info SKUC, Stari trg 21, 1000 LJ, odprto vsak dan med 12.00 in 20.00 ali internetna prodaja na www.skuc.org. Kontakt: 01 421 31 42 ali info@skuc.org.
* Narocnikom iz Ljubljane in bliznje okolice vstopnic ne posiljamo po posti na dom. Vstopnice lahko kupite na Info SKUC-u.

PR Buba


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply