INTIMN FRIZURN + 4 AXID BUTCHERS in LORDS OF THE INNER SPACE

Tokrat se bosta domačim INTIMN FRIZURN v klubu Channel Zero v četrtek, 17, 4., pridružili še dve skupini iz Italije, 4 AXID BUTCHERS in LORDS OF THE INNER SPACE. Vrata se bodo zaradi okrepitve odprla ob 21.uri, koncert pa se pričenja ob 22h.

INTIMN FRIZURN (Slo)

+ 4 AXID BUTCHERS in LORDS OF THE INNER SPACE (I)

(prestavljeno iz Gala Hale v Channel Zero!)

@ Channel Zero, AKC Metelkova mesto

Vstopnina: 6 €

INTIMN FRIZURN so od svojega nastanka leta 2001 pa do danes preživela že marsikatero preobrazbo. Iz prvotnega inštrumentalnega tria je bend, po prihodu novega bobnarja, v treh letih zamenjal dva klaviaturista in se nedavno ustalil, kot kvintet, z novim Dj-em.

Njihov debitantski album »Kokos Kokos Presenta«, je izšel oktobra 2006 in med laično in strokovno publiko požel nemalo pozitivnih kritik. Enajst skladb in dva kratka inserta, povzemajo začetna leta ustvarjanja Intimn Frizurn. Glasba na albumu vsekakor ni črno bela, kot namiguje ovitek. Ta varira, od circuškega punka, do ska-disco-rock-balkanskih ritmov in melodij, trip-hopovske rock balade, aritmične psiho mešanice, jesenske pop pesmi, psihadelične odisejade, in umirjenega dub-a. Kokos Kokos Presenta je žanrsko raznolika in eklektična plošča, ki preseneča na vsakem koraku in vzdraži tako ali drugače.

Intimn Frizurn trenutno, vzporedno s promocijo »Kokos Kokos Presenta«, uspešno snujejo material za novo ploščo in se pripravljajo na koncerte doma in v tujini. Minulo leto so nastopili na dogodku »Balkaniser« v Londonu, letos pa jih čaka obisk na festivalu BJCEM, ki bo potekal konec maja na jugu italije.

Nedvomno bodo, ob vsakem nastopu dali vse osebe in poskusili ponovno potrditi časopisni komentar, »da so Intimn Frizurn nepogrešljiv del koncertnega vsakdana, da njihovi ritmični vokali, čvrsta ritem sekcija, psihadelične klaviature in občasne kitarske odisejade nudijo svojevrstno glasbeno obaro.« Ponavadi govorice niso daleč od resnice. Mnenja so številčna, odločite se sami!

Obiščite jih na:

http://www.intimn-frizurn.com
http://www.myspace.com/intimnfrizurn

4 AXID BUTCHERS so Italijani, ki svojo glasbo ustvarjajo v Berlinu. In ta glasba je koncentrat energije in tehnične podkovanosti, ki gledalca potegne v nori ritem njihove tako imenovane »freaky dance« izvedbe. Glasni ojačevalci, psihadelični house momenti, odlične harmonije, štirje perfektni vokali in tribal-dance ritmi so osnova teh petih glasbenikov.
Lahko ste prepričani, da se bo o »freaky dance hurikanu« Butcherjev v prihodnosti še govorilo. Sveže!

Italijani na papirju in internacionalni po obzorju so pričeli koncertirati leta 2004 in do danes odigrali skoraj 200 koncertov v Italiji, Avstriji, Franciji, Nemčiji, Sloveniji in Južni Afriki, kjer so turnejo odigrali skupaj s Slovenci Backstage.

Pionirji novega zvoka, ki se razprostira med psihadeličnim punkom in umazanim funkom s primesmi disko-dub vložkov presenečajo s svojimi živimi nastopi. Ti so sestavljeni iz dveh delov. V uvodu usmerjajo fokus na bobne in perkusije, poudarjene z izrazito bas linijo, tekom koncerta pa se spremeni postavitev na odru in preklopi na nekakšen funky punk zvok, kjer zvoke perkusij nadomestijo odštekane kitare. Štirje konstantni vokali skrbijo za dodatno akcijo in glasnost po vzorcu Mano Negra. Disko punk!

http://www.myspace.com/4axidbutchers
http://www.4axidbutchers.com

LORDS OF THE INNER SPACE so sveže ime z močnimi koreninami. Izhajajo namreč iz enega najboljših italijanskih indie bandov Punto G. Pod tem imenom so izdali 2 albuma in odigrali preko 300 koncertov v Italiji. Njihov zadnji single »Episode il mondo il pop« je pospremil videospot, ki je zasedal najvišja mesta lestvic italijanskega MTVja, Rock TV in All Music kanala.

Na višku slave so premešali karte in postali Lords of Innerspace. Garažni rock, punk, agresija in moda… The Hives imajo konkurenco!

Tokrat se bosta domačim INTIMN FRIZURN v klubu Channel Zero v četrtek, 17, 4., pridružili še dve skupini iz Italije, 4 AXID BUTCHERS in LORDS OF THE INNER SPACE. Vrata se bodo zaradi okrepitve odprla ob 21.uri, koncert pa se pričenja ob 22h.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply