Intervju: Umek o vstopu v 2011

Po čem si boš zapomnil leto 2010?
Po tem, da kljub izjemnemu letu ob koncu sezone nisem izčrpan, čeprav je za mano preko sto nastopov v enajstih mesecih. Moje počitnice šele prihajajo pa se že zdaj počutim odlično. Sicer je bilo pa leto res super: opravil sem štiri ameriške turneje, se vrnil na Japonsko in prvič odvrtel serijo špilov po Indiji. Postal sem Beatportov tehno artist leta in se kar dvakrat povzpel na vrh njihove prodajne lestvice (OMGWTF in Back in the Race z Beltekom), prvič sem imel svojo poletno rezidenco v poreškem klubu Byblos, kjer bo še treba migati, ob nekaj izjemnih festivalih sem štirikrat vrtel s Carlom Coxom na njegovih žurih v ibiškem Spacu, naredil sem kup odlične muzike, na založbi 1605 smo pred dnevi zabeležili jubilejno 50. Izdajo, veseli pa me, da tudi glasbeniki in drugi ustvarjlaci, ki me obkrožajo, lepo napredujejo.

Kakšen je pogled naprej?

Držali bomo zastavljeno smer in tempo, se bomo pa potrudili premakniti še za kakšno stopničko višje, vmes pa se bomo še kaj naučili in bomo posledišno še boljši. V vsakem primeru pričakujete od mene še več dobre muzike in zanimivih projektov.

Si na smučišču osvojil kak trik, ki ga moraš v naslednjem letu še izpiliti?
V začetku leta 2010 sem uspel dilo dvigniti toliko, da se je lahko spodaj postavil en burek. Na koncu leta mogoče že lahko spravim spodaj dva, bo pa vsekakor treba še trenirati. ?

Kolo si že podmazal? Topla zima kar kliče po pedalih.
Ravno nekaj takega sem imel v mislih, ko sem danes zjutraj odprl kolesarnico in pogledal moji dve kolesi. Sicer je pred nami še cela zima, a se že veselim nove kolesarske sezone.

Kaj pripravljaš za 105. špil sezone? Zakaj bo silvestrovo v Ambasadi posebno?
Pripravite se na enkratni "Umek Yearmix 2010", kajti zavrtel bom največje tehno hite letošnjega leta. Seveda bo to moj osebni izbor, a bo kar dober pregled tega, kar se je letos zgodilo v tehnu.

Bomo končno dočakali tudi živi versus z Beltekom?
Žal ne bo šlo, ker delava vsak s svojim računalnikom, tako da bi ob opremi, ki jo uporabljava sedaj, to težko izvedla. Pa tudi kot didžeja sva žanrsko še vedno precej oddaljena. Je pa Beltek res neverjetno vsestranski producent. Njegova velika prednost je, da zna delati vse.

Moje počitnice šele prihajajo pa se že zdaj počutim odlično. Sicer je bilo pa leto res super: opravil sem štiri ameriške turneje, se vrnil na Japonsko in prvič odvrtel serijo špilov po Indiji. Postal sem Beatportov tehno artist leta in se kar dvakrat povzpel na vrh njihove prodajne lestvice, prvič sem imel svojo poletno rezidenco v poreškem klubu Byblos, kjer bo še treba migati, ob nekaj izjemnih festivalih sem štirikrat vrtel s Carlom Coxom na njegovih žurih v ibiškem Spacu, naredil sem kup odlične muzike, na založbi 1605 smo pred dnevi zabeležili jubilejno 50. Izdajo, veseli pa me, da tudi glasbeniki in drugi ustvarjlaci, ki me obkrožajo, lepo napredujejo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply