Internacionalni Filmski Festival v Banja Luki – 3. dan

BLIFF

Od 2. do 9. Maja 2008 bo v Banja Luki potekal prvi Internacionalni Filmski Festival – BLIFF.

Internacionalni Filmski Festival v Banja Luki – BLIFF – je sedemdnevni spektakel filmskih dogodkov kateri vključujejo projekcije vrhunskih domačih in tujih filmov v tekmovalnem in v revijalnem programu. Vključen bo tudi izobraževalno-profesionalni program z delavnicami in seminarji, katere bodo vodili lokalni in mednarodni strokovnjaki. Te kulturne, umetniške in zabavne aktivnosti bodo s festivalskim duhom osvežile celo mesto.

Cilji BLIFF-a so ustvarjanje edinstvene platforme za sodelovanje lokalnega talenta i mednarodnih filmskih profesionalcev, podpora razvoja domače filmske industrije in lansiranje filmov na svetovni trg, razvijanje pristopa kvalitetnega filma banjaluški publiki in predstavljanje Banje Luke i njenih kulturnih vrednosti izven meja te regije.

Njihova dolgoročna vizija je ustvariti v Banja Luki stalni letni filmski festival svetovnega ranga, zamišljen s pomočjo strastnega tima visokokvalificiranih profesionalcev z znanjem in izkušnjami na domači in tudi na mednarodni filmski sceni. Kombinacija profesionalnih sposobnosti tega tima, vere v vrednost filma kot vodilne veje umetnosti, ljubezni do tega mesta, naredijo ta projekt razburljiv in edinstven dogodek na kulturni mapi Evrope in Balkana.

Skozi promocijo znanja, razumevanja, spoštovanja, pristopa filma in filmske kulture, skozi odpiranje kinematografskih horizontov izven in nad glavnimi komercialnimi tokovi, bo BLIFF veliko več od samega gledanja filmov, predvsem – komunikacija publike s filmi in z avtorji, komunikacija avtorja z avtorji – na kratko, menjava idej.

Od 2. do 9. Maja 2008 bo v Banja Luki potekal prvi Internacionalni Filmski Festival – BLIFF.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply