Industrijski oblikovalci z rešitvami za katastrofo na Haitiju

Mednarodni svet društev industrijskih oblikovalcev (Icsid) s splošnim pozivom, vzpodbujenim s katastrofo na Haitiju, naslavlja oblikovalce vseh profilov, da se z povežejo v odprt dialog z mednarodnimi reševalnim organizacijami, da bi se izvedli potencialni oblikovalsko učinkoviti projekti prenove.

V podporo naporom Organizaciji združenih narodov, da pomagajo prebivalcem Haitija doseči izive, povezane z obnovitvenimi načrti, vzpodbujamo oblikovalce, akademike in študente oblikovanja, kakor tudi izkušene razvojnike, da se združijo v dialogu in postanejo privrženci strani “Združevanja oblikovalcev v katastrofi – Uniting Designers in Disaster”.

Želja oblikovalcev po podpori reševalnim naporom je velika. Namen novoodprtega foruma je, da pomaga razpoznati možne priložnosti in da opogumi skupnost oblikovalcev, da pri njih sodeluje. Predsednik Icsida in predstojnik kalifornijskega kolidža College of the Arts dr. Mark Breitenberg je s tem v zvezi izjavil: “Icsid je kot mednarodna nevladna organizacija z več kot 50-letnim izkustvom izvajanja projektov globalnega pomena sposoben strateško razumeti procese, ki jih zahtevajo nevladne organizacije za razvijanje in vpeljevanje učinkovitih in uspešnih pobud. Namen našega foruma je angažirati oblikovalce k izmenjavi informacij o pobudah in priložnostih, pri katerih lahko prispevajo s svojimi oblikovalskimi in strokovnimi izkušnjami. Poleg tega upamo, da lahko dialog med oblikovalsko skupnostjo, razvojniki in predstavniki mednarodnih agencij opazno olajša reševalne napore, kot so ti, ki jih načrtuje OZN za pomoč prebivalstvu Haitija pri dolgoročnih načrtih obnove in stabilizacije."

Kot enega izmed glavnih ciljev svoje pobude poskuša Icsid vzpostaviti mednarodno platformo, preko katere se bo oblikovalsko skupnost slišalo kot močan glas. Čeprav se bo aktivno sodelovanje in prispevanje na stani Facebooka nadaljevalo, je posebno pomembna takojšnja akcija, zato bodo že vse informacije, objavljene na forumu do 27. januarja, skrbno pregledale in ovrednotile, da bi se takoj izbrale priložnosti za takojšnje mednarodne akcije.

“To je poziv k razmišljanju za takojšnjo akcijo. Naš cilj je, da si pridobimo boljše razumevanje reševalnih naporov, potrebnih za poenostavljenje razvoja oblikovalsko-vodenih rešitev, ki bodo vplivale na kakovost življenja na Haitiju” je še dodal dr. Breitenberg.

Mednarodni svet društev industrijskih oblikovalcev (Icsid) s splošnim pozivom, vzpodbujenim s katastrofo na Haitiju, vabi oblikovalce vseh profilov, da se z povežejo v odprt dialog z mednarodnimi reševalnim organizacijami ter da bi se izvedli potencialni oblikovalsko učinkoviti projekti prenove. V podporo naporom Organizaciji združenih narodov, da pomagajo prebivalcem Haitija doseči izzive, povezane z obnovitvenimi načrti, vzpodbujajo oblikovalce, akademike in študente oblikovanja, kakor tudi izkušene razvojnike, da se združijo v dialogu in postanejo privrženci strani “Združevanja oblikovalcev v katastrofi – Uniting Designers in Disaster”.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply