I. SLS svetovno prvenstvo

Ta vikend se je odvilo najhujše tekmovanje v zgodovini elitne Street League Skateboarding serije, kjer je Monster Energy skejter Nyjah Huston postal novi svetovni prvak v street disciplini. 24. letni Nyjah iz Laguna Beach, Kalifornije je v Carioca Areni v Rio de Janieru pred zagretimi brazilskimi navijači še petič v svoji karieri osvojil omenjeni prestižni naslov.

Na stopničkah se mu je še pridružil novi član Monster Energy družine Kelvin Hoefler iz São Paula, ki je po napetem head to head dvoboju osvojil 2. mesto. Izjemno tehnično podkovani 24. letni Brazilec je v letu 2018 na vsakem SLS World Tour tekmovanju stal na podiumu kot tudi na Pro Openu v Londonu.

Letošnje SLS svetovno prvenstvo je postreglo z novim, mednarodnim tekmovalnim formatom. SLS profesionalnim skejterjem so se pridružili še ostali iz celega sveta, ki so se na prvenstvo uvrstili skozi interne kvalifikacijske serije in tako dobili priložnost potegovati se za naslov svetovnega prvaka v ženski in moški konkurenci.

Tekmovanje je potekalo pod okriljem mednarodne rolkarske organizacije World Skate, kjer smo imeli možnost videti tekmovalce iz Avstralije, Belgije, Brazilije, Kanade, Kitajske, Francije, Nemčije, Japonske, Španije, ZDA, Velike Britanije in še mnogih ostalih držav.

Vir: Monsterenergy.com


Posted

in

by