HIP HOP VIBE @ Rdeča Ostriga

KOSTA, DROBIZHEK & BORIS, DJ WOO-D, DJ REISTER

Ekipa Vibe Department ne miruje in tako bo v soboto 19. decembra za vse ljubitelje hip-hop in funky glasbe pripravila večer z naslovom HIP HOP VIBE na katerem se bodo na odru Rdeče Ostrige predstavili hitrogovorci KOSTA in DROBIZHEK & BORIS. Za glasbeno podlago in pozabavanje bosta poskrbela DJ WOO-D in DJ REISTER

Dogodek se bo odvil v okviru Dneva za strpnost, ki se ima odviti v petek 18. in soboto 19.12. na različnih lokacijah po Škofji Loki.

SOBOTA 19.12. ob 21.00

HIP HOP VIBE

MC KOSTA, MC DROBIZHEK & MC BORIS,
DJ WOO-D, DJ REISTER

MKC PRI RDEČI OSTRIGI, Škofja Loka

Vstopka: Vstopka 3EUR predprijava na www.vibe.si, KŠŠ/ ostali 4EUR


KOSTA

Glasbeno pot je Kosta začel leta 1998, ko so s podobno mislečima Samo Borisom in Brodiijem ustanovili rap skupino Anonimni. Nastopi po vseh slovenskih regijah so jim prinesli glasbeno kilometrino in omogočili razširjanje hip-hop kulture, kar je bil njihov prvotni cilj. Uvrstitili so se tudi na prvo slovensko hip-hop kompilacijo 5 minutes of fame ali za narodov blagor. Razšli so se leta 2002, zadnji nastop pa so odrapali prav pri nas, v Ostrigi. Istega leta je Kosta posnel prvi EP, skupaj s producentom Markoffom, pod imenom Riihlah, leto kasneje pa LP prvenec B.I.Z., ki je predramil slovensko javnost z edinstvenim zvokom ter z družbeno-kritičnimi besedili. Naslednji projekt, EP Delo na črno, je Kosta posnel s DJ Supastarjem, uveljavljenim dj-jem in starim znancem Rdeče Ostrige.Lani je Kosta predstavil svoj zadnji album Napačni toni, z znanim komadom Bombnar.

DROBIZHEK & BORIS
Boris in Drobiž sta raperja, k prihajata iz Ljubljane in okolice. Drobižka ste lahko zasledili na kompilacijah Ljubljana Podtalno in Strihnin. Je eden izmed najbolj prepoznavnih in zanimivih ljubljanskih MCjev, ki se z značilnim humorjem zna pošaliti na svoj račun: "velk sm k Jordan, težk sm k Shaq." Zadnje čase predvsem sodeluje z Borisom, ki je skupaj z novomeškim producentom Timom pred kratkim izdal uspešen in med poslušalstvom dobro sprejet Demo mikstejp. Na njem imata Boris in Drobiž veliko skupnih komadov, ki jih bosta poleg nekaterih samostojnih na koncertu tudi izvajala. Oba MCja odlikuje nenavadno postavljanje rim, dobre podlage in glava na pravem mestu.

DJ WOO-D
DJ Woo-D je član dj kolektiva Code.Ep/Good Foot in za gramofoni suče predvsem plesni funk. V njegovih letih delovanja je vrtel po vsej Sloveniji, gostoval je tudi že na Madžarskem, Finskem, Nizozemskem, v Švici,… Sodeloval je tudi na Demo mikstejpu. Tokrat bo Woo-D postregel plesno mešanico oldskul rap-a in funk-a in ponovno skušal osvojiti plesišče v Rdeči Ostrigi!

DJ REISTER
DJ Reister je eden izmed najbolj obetavnih mladih DJev v Sloveniji. Prihaja iz Postojne, velikokrat pa ga lahko slišimo v Ljubljanskih klubih. S scratchanjem je sodeloval tudi na Radićevem singlu Zgodba zase. Tokrat vam bo v Ostrigi zavrtel hip-hop ritme. Zabava zagotovljena!

Ekipa Vibe Department ne miruje in tako bo v soboto 19. decembra za vse ljubitelje hip-hop in funky glasbe pripravila večer z naslovom HIP HOP VIBE na katerem se bodo na odru Rdeče Ostrige predstavili hitrogovorci KOSTA in DROBIZHEK & BORIS. Za glasbeno podlago in pozabavanje bosta poskrbela DJ WOO-D in DJ REISTER


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply