Heathen prihajajo v Maribor

ob 20.00, Štuk, Maribor

Heathen, ki obstajajo že dobrih 25 let, je letos izdala odlično ploščo, ki jo spremlja velika evropska turneja. V sklopu te jih bo pot v nedeljo, 9. 5. 2010 pripeljala tudi v mariborski Štuk. Vsekakor zgodovinski dogodek, ki ga predvsem privrženci thrash metal glasbe ne smejo zamuditi. Kot predskupini bosta nastopili zasedbi Thraw in Loth.

Heathen je ena najbolj unikatnih skupin, ki je izšla iz drugega vala Bay Area thrash eksplozije. Njihov slog označujejo hitri in natančni rifi in harmonije z melodičnim petjem. Navdahnjeni z glasbo iz 70-ih, kot npr. s skupino Rainbow, the NWOBHM (New Way of British Heavy Metal) in prvim valom thrash metala (Metallica, Exodus), so Heathen nastali leta 1984, prvič pa so nastopili v San Franciscu (Mabuhay Gardens) 9. februarja 1986. Prvenec »Breaking the Silence« je bil prodan v skoraj 100.000 izvodih po vsem svetu.
 
Leta 1991 so Heathen pri založbi Roadracer Records izdali ploščo »Victims Of Deception«. V štiriletnem premoru med albumi je skupina naredila nekaj najboljše glasbe, ki je prihajala z območja Bay Area. Poleti  1991 so se Heathen odpravili na prvo evropsko turnejo, kot podpora zasedbi Vitims Of Deception, pred Sepulturo. Skupina je po vrnitvi v ZDA pričela s snemanjem predvsem obdelav skladb skupin Queen, Thin Lizzy, Sweet Savage, Tygers of Pan Tang in nekaj avtorskih. Pri tem projektu je bil udeležen tudi Thaen Rasmussen, na žalost pa posnetki tedaj niso bili dokončani (leta 2004 so izdali skladbe na plošči »Recovered«).

V vmesnem času so fantje sodelovali z drugimi zasedbami: Die Krupps (Lee), Inner Threshold (Dave), Vicious Rumours (Ira), Grip Inc. (Jason), Soul Motor in Sideswipe (Darren). Poleti 2001 so se Heathen združili v postavi iz leta 1992 (skupaj z Mike »Yaz« Jastremskim) na koncertu Chuck Billyja Thrash Of The Titans, kjer so zbirali denar  za zdravljenje raka Testamentovega frontmana. Koncert je bil velik uspeh, ki je privabil oboževalce s celega sveta. Kmalu zatem so bili Heathen povabljeni, da nastopijo v nemškem Hamburgu in na festivalu Wacken 2002.

Heathen so bili v letu 2005 na evropski turneji z Nuclear Assault in glavni nastopajoči na Headbangers Open Air Festivalu in Thrash Till Death Festivalu. V zadnjih letih so igrali na vseh večjih festivalih po svetu (Keep It True Festival, Nemčija 2008; Thrasho De Mayo Festival, Kalifornija 2008; Thrash Assault Festival, Nemčija 2008; Rock Hard Festival, Nemčija; Thrash Domination Festival, Japonska 2009; …).

Za izdajo zadnjega plošče »The Evolution of Chaos« (2010) so sklenili pogodbo z založbo Mascot Records. Album je bil deležen odličnih kritik in je po thrasherskih merilih označen kot popoln in brez napak. Prava mojstrovina. Heathen so v tem trenutku ena najmočnejših metalskih skupin.

ZASEDBA:

David White – vokal
Lee Altus – kitara (Exodus)
Kragen Lum – kitara (Prototype, Psychosis)
Jon Torres – bas kitara (Laaz Rockit, Angel Witch, WarningSF, Ulysses Siren)
Darren Minter – bobni

DISKOGRAFIJA:
Breaking the Silence (1987)
Victims of Desception (1991)
Recovered (2004)
The Evolution of Chaos (2010)

Ena najmočnejših thrash metalskih skupin v tem trenutku, HEATHEN, prihaja v Slovenijo! Heathen, ki obstajajo že dobrih 25 let, je letos izdala odlično ploščo, ki jo spremlja velika evropska turneja. V sklopu te jih bo pot v nedeljo, 9. 5. 2010 pripeljala tudi v mariborski Štuk. Vsekakor zgodovinski dogodek, ki ga predvsem privrženci thrash metal glasbe ne smejo zamuditi. Kot predskupini bosta nastopili zasedbi Thraw in Loth. Heathen je ena najbolj unikatnih skupin, ki je izšla iz drugega vala Bay Area thrash eksplozije.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply