HANDSOME FUR

Channel Zero, Metelkova, Ljubljana

Decembra bo veselo! V kolikor pa ne bo tako pretirano veselo, bo vsaj čedno, saj nam bo pod kletno okno prijadrala družinska idila v obliki brhkega dueta Handsome Furs, ki ga tvorita zakonca Perry in Boeckner. In če bodo nekateri nekoliko manj veseli, ker se slednji vrača brez primarnih Wolf Parade, bodo drugi toliko bolj očarani, ker imamo tokrat opravka s tako prelestnim parčkom.

Kot zapisano, Alexei in Dan si poleg zakonskih radosti delita tudi glasbene oz. koncertne. Na odru ima glavno besedo Dan, ki zraven še ubira strune, ženkica pa ga strumno spremlja na sintisajzerju – zelo ekonomično, zelo preprosto, dovolj produktivno in očitno več kot prodorno. Njuno zvočno tvorbo bi najlaže označili za neke vrste spojitev umazanega popa, pankovskega bluesa ter novega vala 80-ih. Glasba je dinamična, čvrsta, pokončna in divja, a hkrati krepko prizanesljiva sluhovodom. Lepa, na svoj poseben kanadski način.

V projektu Red Exp Matej Ocepek raziskuje plesno glasbo. Sicer je Matej glasbenik in zvočni raziskovalec, ki že več kot 15 let ustvarja elektro-akustiko – na meji med pankom, tehnom, novo elektroniko, improvizacijo in gledališko oz. filmsko muziko. Doslej je nanizal okrog 50 zvočnih projektov ter ustvaril kopico multimedijskih predstav.

Decembra bo veselo! V kolikor pa ne bo tako pretirano veselo, bo vsaj čedno, saj nam bo pod kletno okno prijadrala družinska idila v obliki brhkega dueta Handsome Furs, ki ga tvorita zakonca Perry in Boeckner. In če bodo nekateri nekoliko manj veseli, ker se slednji vrača brez primarnih Wolf Parade, bodo drugi toliko bolj očarani, ker imamo tokrat opravka s tako prelestnim parčkom. Kot zapisano, Alexei in Dan si poleg zakonskih radosti delita tudi glasbene oz. koncertne. Na odru ima glavno besedo Dan, ki zraven še ubira strune, ženkica pa ga strumno spremlja na sintisajzerju – zelo ekonomično, zelo preprosto, dovolj produktivno in očitno več kot prodorno.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply