Gumitwist w/ A Guy Called Gerald live!

Otvoritev nove sezone prinaša v našo najljubšo klet "live" nastop enega inovativnejših elektronskih producentov in pionirja angleškega techna, acid housea ter jungla – A Guy Called Gerald!

Po uspehu popularnega singla "Voodoo Ray", ki je doživel premiero v legendarni Haciendi davnega leta 1988 in je predstavljal enega prvih acid house komadov, narejenih v Veliki Britaniji ter sodelovanju v kultnem actu 808 State (za katerega je prispeval brezčasni "Pacific State") v devetdesetih je Gerald Simpson izdal serijo singlov (kasneje zbranih na albumu "28 Gun Bad Boy", ki so definirali zvok, ki ga danes poznamo kot jungle oz. drum’n’bass. Ko se je v naslednji petih letih ta glasba razširila in popularizirala tudi izven območja Velike Britanije, je izdal dobro sprejeti "Black Secret Technology", ki velja za enega prvih solo drum’n’bass albumov sploh. Kmalu so njegov talent opazili mnogi uveljavljeni umetniki, kot so Tricky, Goldie, Roy Ayers, Herbie Hancock in celo David Bowie, s katerimi je sodeloval pri kolaboracijah in remiksih.

Po selitvi v New York in njegovem prvem "song-based" albumu "Essence" (2000, iK7) in ambientalnem "To All Things What They Need" na isti založbi se je z albumom "Proto Acid / The Berlin Sessions" leta 2006 vrnil k svojim plesnim koreninam, v Berlinu pa je leta posnel tudi odlicni zadnji album "Tronic Jazz", ki predstavlja logicno nadaljevanje Geraldove vizionarske glasbene poti.

Listen, learn, enjoy 😉

Gumi:
A GUY CALLED GERALD live! (Laboratory Instinct, iK7/ UK)
DOJAJA (Temponautika, Astrodisco)  
DULASH DER DJ (Scienceofuse, Gumitwist)  
MALALAVKA

Twist:
GREGOR ZEMLJIC aka BARION
E.B. KING (Scienceofuse, Gumitwist)
THA DISKO DON (Scienceofuse, Gumitwist)

Vstop:
do 24h: 5 €
Flajer/Študenti: 7 €
ostali 24h: 9 €

Otvoritev nove sezone prinaša v našo najljubšo klet “live” nastop enega inovativnejših elektronskih producentov in pionirja angleškega techna, acid housea ter jungla – A Guy Called Gerald! Po uspehu popularnega singla “Voodoo Ray”, ki je doživel premiero v legendarni Haciendi davnega leta 1988 in je predstavljal enega prvih acid house komadov, narejenih v Veliki Britaniji ter sodelovanju v kultnem actu 808 State (za katerega je prispeval brezčasni “Pacific State”) v devetdesetih je Gerald Simpson izdal serijo singlov (kasneje zbranih na albumu “28 Gun Bad Boy”, ki so definirali zvok, ki ga danes poznamo kot jungle oz. drum’n’bass.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply