GUMITWIST 2.4 w. TRAXX

Ob 22.00, Klub K4, Ljubljana

Četrti in hkrati zadnji Gumitwist letošnje sezone v kletne prostore na Kersnikovi prinaša zvočnega umetnika in brezkompromisnega ljubitelja glasbe iz Chicaga; k nam prihaja Melvin Oliphant III, bolje znan kot TRAXX! Večer nekontroliranega besnenja v ritmu jakih beatov.
 
Nezadovoljen s preprosto oznako DJa in/ali producenta se Traxx opisuje kot "ljubitelj glasbe z močno strastjo, ki presega žanrske meje in tke raznorodne glasbene niti v originalno in vznemirljivo zgodbo, ki zaobjame tako navdušene obiskovalce klubov kot domače poslušalce in vse vmes". Od eklektike in avant-garde do old school jackin’ zvoka, izdaj na založbah, kot so Relief, M/O/S, International DeeJay Gigolos, Muzique, Creme Organization pod nadimki XXart, Saturn V, X2, The Green Goblin in Dirty Criminals, sodelovanja z DJ Hellom, Green Velvet, Jamesom T. Cottonom in Legowelt, je Traxx vseskozi razvijal svoj prepoznavni zvok, ki ga sam imenuje Jakbeat. Platforma za njegovo in tujo produkcijo postane leta 2007 založba Jak Nation, kjer je pred kratkim izdal odlično sprejeti album "Faith".
 
Namesto naštevanja vseh razlogov, zakaj se morate nujno udeležiti zadnjega letošnjega Gumitwista vam za zaključek raje pustimo misel Traxxa samega, ki lepo zaokroža drugo sezono najfleksibilnejše klubske noči v štirki:

"The main problem in music is the will of everybody and esp. journalists and professionals to categorise things and to put things in boxes. Once you give a name to a genre – whatever it is – you also give him a content. Then when you do something that sounds new, people will say that you try to break the borders of that music genre in which you were classified… But in the end there is no border and there were never any. Words and descriptions are the enemies of music… necessary enemies maybe…"
 
jaxx
TRAXX (Kode+Nation, International DeeJay Gigolos / ZDA)
Noaf & Wichiwka live! (Scienceofuse, Gumitwist)
Dulash Der DJ (Scienceofuse, Gumitwist)
E.B.King vs. Tha Disko Don (Scienceofuse, Gumitwist)

haxx
Ulix (Synaptic, Elements, Downlands)
Ocular vs. Organon (MA, Bio-Mechanics, Elements)
Schrauff (MA, Bio-Mechanics, Elements)

Vstop:
do 24h: 7 €
študent, letak: 10 €
ostali: 11 €

Četrti in hkrati zadnji Gumitwist letošnje sezone v kletne prostore na Kersnikovi prinaša zvočnega umetnika in brezkompromisnega ljubitelja Glasbe iz Chicaga; k nam prihaja Melvin Oliphant III, bolje znan kot TRAXX! Nezadovoljen s preprosto oznako DJa in/ali producenta se Traxx opisuje kot “ljubitelj glasbe z močno strastjo, ki presega žanrske meje in tke raznorodne glasbene niti v originalno in vznemirljivo zgodbo, ki zaobjame tako navdušene obiskovalce klubov kot domače poslušalce in vse vmes”.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply