GUMITWIST 2.2 feat. Subotic & Alavux LIVE!

trans yugoslavia express

Druga letošnja inkarnacija Gumitwista, te najelastičnejše klubske noči na naši strani Alp po starodavnem izročilu predstavlja nove zvoke iz naše stare bratske republike Srbije, ki Vam jih bosta 20. novembra 2009 v diskoteki Vašega in Našega življenja, ljubljanskem Klubu K4 servirala Milenko Subotič in Alavux LIVE!

Milenko Subotič je DJ in producent iz Srbije, ki je od svojega prvenca na založbi Kill Brique Davida Durieza pridno izdajal raznovrstno godbo, dokler njegovega talenta ni opazil Orlando Voorn, nizozemska techno starešina, in mu ponudil remiks underground himne "Game One", ki sta jo v devetdesetih  sproducirala Voorn in Juan Atkins. Izdaja je pomenila ponovno rojstvo Voornove založbe Nightvision, ki poleg Subotičevega dela objavlja tudi dela frajerjev, kot so Steve Rachmad, Ken Ishii in Terrence Dixon. Subotičeva izdaja na založbi E-Motionz je pritegnila pozornost velikanov, kot so Laurent Garnier, Sasha, Christian Smith, Silicone Soul in mnogih drugih, med drugim pa ga je remiksal tudi kultni duo Technasia. Subotičev prvi album bo izdan konec letošnjega leta na založbi Orlanda Voorna Divine Recordings, njegov raznoliki produkcijski stil pa se odraža tudi v njegovih DJ nastopih, ki združujejo soulful in funky vibracije, naostrene sintetične vložke in celo ščepec dubstepa.

Poleg Subotiča se v Slovenijo vrača elektro odpadnik Goran Alavuk, bolj znan kot Alavux, ki se bo predstavil s svojim temačnim electro live actom, ki združuje puristično izročilo Detroitskega electra z elementi industriala. Z glasbo se aktivno ukvarja od leta 1999, med drugim je bil polovica skupine G+Shame, sodeloval pa je tudi z Madamme Piano in Voodoo Popeyem. Je ustanovitelj prve srbske electro založbe E75, med drugim pa je izdal tudi na založbi Twilight76, ki jo fura DJ Godfather. Domačo čast bosta na velikem plesišču branila prvoborca ekipe Scienceofuse Noaf & Wichiwaka s svojim tehnoidnim live actom ter E.B.King, ki je domovino predstavljal tudi na festivalu Exit ’08. V čast transbalkanskemu združevanju bo z nostalgičnimi jugoslovanskimi disco popevkami malo plesišče ogrel DJ Bajo, nato pa bo starosta slovenske elektronike Miha Klemenčič alias DJ Ko0 z retrofuturističnim ter eklektičnim setom pripravil sestavine za jutranji posladek, ki Vam ga bo serviral disko sladokusec in tech-house connoissier Malalavka 🙂 Vse to in še več Vas čaka v petek, 20. novembra 2009 v Klubu K4, do takrat pa Vas vabimo, da prisluhnete tudi Gumitwistovem podcastu na spletnem naslovu http://fairtilizer.com/users/gumitwist, za katerega je miks tokrat posnel prav Milenko Subotič!

gumitwist:
MILENKO SUBOTIĆ (Divine Records, SRB)
ALAVUX live! (E75 Records, SRB)
Noaf & Wichiwaka live! (Gumitwist)
E.B.King (Gumitwist)

ristanc:

DJ Ko0 (Puna Syndicate, Rx:Tx)
Malalavka (Gumitwist)
DJ Bayo (Freelance)

video:
Fšk

Vstop:
do 24h: 6 €
ostali: 9 €

Druga letošnja inkarnacija Gumitwista, te najelastičnejše klubske noči na naši strani Alp po starodavnem izročilu predstavlja nove zvoke iz naše stare bratske republike Srbije, ki Vam jih bosta 20. novembra 2009 v diskoteki Vašega in Našega življenja, ljubljanskem Klubu K4 servirala Milenko Subotič in Alavux LIVE!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply