GRIDIO: ultimativna tehnološka igrača!

GRIDIO je interaktivni sistem, ki omogoča obiskovalcem igranje / plesanje v razvoju repertoarja avdio vizualne kompozicije. Senzorji na pritisk, ki so na tleh, zaznavajo gibanje oseb na inštalaciji, kar sproža več simultanih avdiovizualnih posnetkov, ki se potem razvrščajo in mešajo na velikem zaslonu projekcijskega platna. Vse skupaj se pretvori v velikanski avdiovizualni sekvencer, ki sta ga razvila protogonista Matt Black in Jonathan Moore, člana legendarnega dvojca Coldcut.

GRIDIO tako potuje po svetu in vsakič znova preseneča z novimi kompozicijami. Prvič je bila ta inštalacija predstavljena na MACBA (Muzej moderne umetnosti) v Barceloni, stala pa je tudi že na razstavah v Gradcu, Parizu, Londonu ter po ostalih mestih v Evropi. GRIDIO potuje z Energy Union vagonom kot del posebne interaktivne razstave. Nove avdio vizualne skladbe, katerih avtorji so Brightonart in ki vsebujejo glasbeno vsebino dela Coldcutovega živega nastopa na Energy Union turneji, bodo omogočile obiskovalcem razstave, da sami poskusijo remiksati televizijske posnetke s plesom na posebnem GRIDIO interaktivnem plesišču.
 
V Ljubljani ste ga imeli priložnost preizkusiti kar na Železniški postaji Ljubljana, v sklopu Energy Union turneje.

GRIDIO je interaktivni sistem, ki omogoča obiskovalcem igranje /plesanje v razvoju repertoarja avdio vizualne kompozicije. Senzorji na pritisk, ki so na tleh, zaznavajo gibanje oseb na inštalaciji, kar sproža več simultanih avdiovizualnih posnetkov, ki se potem razvrščajo in mešajo na velikem zaslonu projekcijskega platna. Vse skupaj se pretvori v velikanski avdiovizualni sekvencer, ki sta ga razvila protogonista Matt Black in Jonathan Moore, člana legendarnega dvojca Coldcut.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply