GOTAN PROJECT, ZVEZDNIKI ELEKTROTANGA

ob 21.00, Križanke, Ljubljana

Za globalno navdušenje nad tangom v zadnjem desetletju je v veliki meri odgovorna v Parizu domujoča skupina Gotan Project, svetovno najbolj uspešna in priljubljena ambasadorka glasbenega (pod)žanra, pogojno imenovanega elektrotango. 2010 se Gotan Project vračajo s tretjo studijsko ploščo « Tango 3.0 », ki bo izšla 19. aprila.

Zvest svojemu pristopu Gotan Project na njej obljublja  popotovanje v svet zvokov in ritmov  strasti Buenos Airesa, izbrano prepletenih z burbonsko omamo  Mississippi bluesa od New Orleansa do Nashvilla, z romantičnim šikom Pariza, podlagano z urbanimi beati New Yorka. Tudi tokrat so k sodelovanju pritegnili več  glasbenikov in prvi odmevi na ustvarjeno so odlični – ploščo postavljajo ob bok njihovemu mojstrskemu prvencu. Posebej so izpostavljene pesmi « La Gloria » (prvi single), « Tango Square », « Peligro » in « Tu Misterio ». Gotan Project bodo svojo najnovejšo vizijo svetovne glasbe predstavljali tudi v živo na izbranih evropskih odrih.
 
Gotan Project so leta 1999 osnovali Philippe Cohen Solal (Francija), Eduardo Makaroff (Argentina) in Christoph H. Mueller (Švica). Že v imenu Gotan (anagram besede tango) Project je izpričana zavezanost argentinski glasbi, ki pa jo je trio s svojim pionirskim pristopom preoblikoval v originalen zvočni splet tradicije in elektronske glasbe. Gotan Project že desetletje raziskujejo in razvijajo svojstven kolaž tanga, elektronske glasbe in raznoterih glasbenih zvrsti od duba, hip hopa, jazza do šansona in valčka do ambientala, v občuteno, očarljivo, strastno in prefinjeno godbo, ki je danes sinonim tako v njujorških klubih kot na plažah Ria de Janeira.
 
Mednarodni prodor je Gotan Project uspel že s prvim studijskim albumom « La revancha del tango » (2000), ki so ga prodali več kot milijon izvodih. Pesmi kot sta « Santa Maria (del Buen Aire) » in « Triptico » so osvojile plesišča, radijske in TV postaje, slišimo jih v filmih, reklamah… « Lunatico », drugi album izdan l. 2006 se podaja v globje raziskovanje zvokov tanga od tradicionalnih do modernih različic mojstra Astorja Piazzole, z izrazitejšim vplivom jazza in koncertnih posnetkov. S strani kritikov znova pohvaljena plošča in med občinstvi zelo dobro sprejeti živi nastopi so potrdili zasluženi zvezdniški status, ki ga Gotan Project uživajo po vsem svetu. Mnogim glasbenikom so postali vzor in lansirali trend nove očaranosti nad tangom. Med 400 koncerti, ki so jih odigrali, je bil tudi ljubljanski leta 2007, na katerem je skupina navdušila  razprodan avditorij Križank.
 
Gotan Project bodo svojo najnovejšo vizijo svetovne glasbe predstavljali tudi v živo na izbranih evropskih odrih. Pri nas bodo nastopili v nedeljo, 27. 6. 2010 ob 21.00 uri v ljubljanskih Križankah. Vstop za obiskovalce od 20.00 ure.
 
Vstopnice so že v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima, po predprodajni ceni 45 EUR do 26.6.2010, na dan koncerta 27.6.2010 je cena vstopnice 55 EUR.
 
Predprodaja vstopnic:
Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Kompasove poslovalnice, e-Študentski servisi, poslovalnice Big Banga, kioski 3DVA, blagajna Križank in in ostala prodajna mesta. Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com, Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000
 

Za globalno navdušenje nad tangom v zadnjem desetletju je v veliki meri odgovorna v Parizu domujoča skupina Gotan Project, svetovno najbolj uspešna in priljubljena ambasadorka glasbenega (pod)žanra, pogojno imenovanega elektrotango. 2010 se Gotan Project vračajo s tretjo studijsko ploščo « Tango 3.0 », ki bo izšla 19. aprila. Zvest svojemu pristopu Gotan Project na njej obljublja popotovanje v svet zvokov in ritmov strasti Buenos Airesa, izbrano prepletenih z burbonsko omamo Mississippi bluesa od New Orleansa do Nashvilla, z romantičnim šikom Pariza, podlagano z urbanimi beati New Yorka.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply