GBTM Festival 2008!

Po lanskem začetku na letnem vrtu beltinske Ambasade (www.myspace.com/ambasadaskm) in novembrskem preizkusu v ljubljanski Menzi pri Koritu, se festival ponovno vrača na premierno mesto, ki bo v znamenju glasbenih skupin, ki delujejo pod okriljem založbe God Bless This Mess plus zelo interesantni gostje festivala, kar na prvih dveh edicijah ni bila praksa.

Nastopil bo mlad a presenetljivo suveren kamniški noise rock trio Nikki Louder, ki so letos izdali ep »Silent Bird« pri Cheap Tunes records.

Glavni gostje festivala bodo absolutno mostarski Vuneny, že tretjič v Prekmurju, varovanci Moonlee records, ki nas bodo ponovno očarali s svojo fuzijo etno-dub-elektro glasbe.

Še ena mlada skupina z obveznim etno v žanrskem in Beltinci v teritorialnem predalčkanju nas bo počastila s svojim nastopom. Gre za Mlado Beltinsko bando, ki je nase opozorila s fantastično predelavo komada Čas z druge plošče Šamar-Janka starejših bratov ŠKM banda.

Barve God Bless This Mess records bodo tako zastopali domačini ŠKM banda, uigrano razigrano predstavili sveže hite z nove plošče, gornjeradgonski Y, ki so pred dvema tednoma na festivalu Soboški dnevi dobesedno razturili ter elektro rock kolektiv Kleemar v rahlo spremenjeni zasedbi a še vedno prekleto nagruvano in seksi!

Spremljevalni program bo tudi letos vključeval izbor filmov s Festivala filma in vina Grossmann (www.grossmann.si), kjer založba GBTM sodeluje v oblikovanju glasbenega programa in na novo vpeljani sekciji glasbenih dokumentarcev »Hrupni mački«. Na prizorišču bo tudi na voljo distro štand založbe z vsemi dobrotami.

Med premori bo za dodatno glasbeno doživetje skrbela sekcija Prekmurje Noise Conspiracy kolektiva: Jerinho, Rocco, Jeremy in GT Oblivious.

Prekmurska založba God Bless This Mess organizira tretji festival GBTM, drugi v Beltincih, v petek 18. julija 2008.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply