Freestylerji spet v boj

Deskarji prostega sloga svetovni pokal nadaljujejo konec tedna v avstrijskem Kreischbergu, kjer bo v petek (11.1., kvalifikacije) in soboto (12.1., finale) na sporedu tekma v snežnem parku (slopestyle). Nato se freestyle karavana seli na najbolj prestižno evropsko prizorišče, v švicarski Laax. Tam bodo od torka (15.1.) pa do sobote (19.1.) deskali na tekmah v snežnem parku in snežnem žlebu. V Avstriji bo izmed naših tekmoval le Naj Mekinc, v Švici pa se mu bosta pridružila še Urška Pribošič (park) in Tit Štante (žleb).


˝Moj cilj so tekoče vožnje in posledično uvrstitve v finale!˝
 pravi sedemnajstletni Naj Mekinc, ki je danes odpotoval v Kreischberg, kjer bo v tamkajšnjem parku edini slovenski predstavnik. Mekinc je sezono začel že jeseni na Novi Zelandiji, s potekom in napredkom je po tekmah v Italiji in na Kitajskem zadovoljen. ˝Dobro sem pripravljen, računam pa, da se bo tekom sezone prek tekem in treningov vse skupaj še stopnjevalo, ˝ dodaja naš mladi up, ki prvo sezono redno nastopa v svetovnem pokalu in hkrati ne skriva ambicij za naslednja leta.

˝Seveda so to najvišja mesta in nastop na naslednjih olimpijskih igrah, ˝ je samozavesten Mekinc, ki je skupaj z reprezentančnimi kolegicami in kolegi nazadnje treniral na skakalnici (z doskokom na blazino) v Kreischbergu in pa v snežnem parku v Flachau. Zadnji teden so zaradi močnega sneženja v Alpah snežni parki zaprti, tako da so Mekinc in kolegi ostali brez zadnjega načrtovanega sneženega treninga. ˝Kondicijski trening, regeneracija in počitek. To je urnik v zadnjih dneh, ˝ sporočajo s slovenskega tabora in že pogledujejo proti Švici in Laaxu, kjer bosta naslednji teden na sporedu najbolj prestižni evropski tekmi za deskarje prostega sloga.

Tako kot vedno bo v Laaxu konkurenca izredno močna, objekti (park in žleb) pa vrhunsko pripravljeni. Obeta se nam nov deskarski spektakel na katerem bodo nastopili trije Slovenci. Mekincu se bosta v Švici pridružila še Urška Pribošič, ki bo tekmovala v parku ter Tit Štante, ki bo deskal v žlebu. Pribošičeva je letos osredotočena predvsem na tekme v skokih prostega sloga (big air), tako da izbira zgolj tiste tekme v parkih, ki so ustrezna dopolnitev njeni paradni disciplini. Ob odsotnosti Tim Kevin Ravnjaka bo naš edini predstavnik na tekmi v žlebu, ki je vedno vrhunec tekmovanj v Laaxu, Tit Štante.

˝V Švico odhajam z dobrimi občutki. To je moj najljubši ˝pajp˝. Prav nič ne dvomim, da bo tudi tokrat pripravljen vrhunsko. Če nam bo šlo na roko še vreme, se nam obeta super tekma,˝ pravi Velenjčan, ki se po tekmi v Švici vrača v Salt Lake City, kjer študira na eni izmed tamkajšnjih univerz, tako da bo letošnje svetovno prvenstvo, kamor bo potovala omenjena trojica deskarjev prostega sloga, zanj ˝napol domače˝.

Vir: SZS

Foto: Naj Mekinc (osebni arhiv)


Posted

in

by