Freestajlerji trenirali slopestyle

Člani mladinske ekipe v smučanju prostega sloga Miha Miljavec, Maks Pikec, Klemen Vidmar, Jošt Klančar in Žiga Kovačič so med božično novoletnimi prazniki na smučišču Flachauwinkl v Avstriji opravili trening na poligonih za slopestyle.

To so bile priprave na bližajoča se prva tekmovanja za evropski pokal v bližnji Avstriji. Prvo prizorišče tekmovanja je Kreischberg (16 – 17.01.2019), temu pa sledi Sankt Anton (26 – 27.01.2019).

Izkoristili so izjemne pogoje, ki jih nudi to avstrijsko smučišče, kljub pomankanju snega širom Evrope. Fantje so pokazali velik napredek pri izvajanju trikov na big air skakalnicah, kot tudi na drsnih objektih v snežnem parku.

V času do prvih tekmovanj bodo fantje opravili še par treningov na omenjenem smučišču in še dodatno izpilili tehniko izvajanja trikov. To jim bo dvignilo sigurnost in samozavest, kar je nujno potrebno za odlično nastopanje na EC tekmovanjih, kjer je konkurenca zelo močna.

Nadejajo se dobrih rezultatov v prihajajočih mesecih na tekmah evropskega pokala in že pogledujejo na vrhunec sezone, na mladinsko svetovno prvenstvo v mesecu aprilu na Švedskem.

Vir: SZS


Posted

in

by