Freeride World Tour 2011

Po zelo uspešnih zadnjih treh turnejah, Freeride World Tour 2011 bo letos zrastel na kar šest etap z novimi tekmami v St. Moritzu, Švica ter Fieberbrunnu, Avstrija. Najboljši freeride smučarji ter snowboarderji se bodo še enkrat spopadli v boju za svetovno titulo leta 2011. Akcija je zagarantirana že samo zaradi izbranih lokacij!

Turnejo 2011 bodo moški rajderji štartali sredi januarja v Chamonixu. Športniki se bodo potem odpravili še v Švico, Avstrijo, Rusijo ter Severno Ameriko. Ženske tekmovalke bodo imele svojo posebno turnejo, tekmovale bodo v Freeride World Qualifyer turneji. Moškim se bodo pridružile šele na velikem finalu, na prestižnem, že 16. Nissan Xtreme by Swatch v Verbierju. Tukaj se bo boj za svetovno titulo končal. Imeli boste priložnost videti, kdo bo naslednik letošnjih zmagovalcev: Candide Thovex, FRA ( moški, ski ), Ane Enderud, NOR (ženske, ski), Xavier de Le Rue, FRA ( moški, snowboard ) ter Aline Bock, GER ( ženske, snowboard).

"Presrečen sem da lahko predstavimo četrto različico Freeride World Tour (FWT). Fieberbrunn ter St. Moritz bosta razširile prepoznavnost FWT turneje tudi v germanskem delu Evrope. Ponosen sem da Nissan in Swatch nadaljujeta partnerstvo z FWT ter da glavni brandi v zimskih ekstremnih športih kot so Scott ter DaKine vidijo FWT kot zelo dobro možnost za razvoj tega zanimivega športa. Naš cilj je pripeljati najboljše tekmovalce v freerideu. 2011 bo pokazalo da smo na dobri poti," je komentiral glavni organizator Freeride World Toura, Nicolas Hale-Woods

Freeride World Tour 2011:


22. januar

Nissan Freeride de Chamonix-Mont-Blanc 2011 by Swatch (FRA)
( ski + snowboard )

29. januar

Nissan Engadin Freeride St Moritz 2011 by Swatch (SUI)
( ski + snowboard )

19. februar

Nissan Russian Adventure Sochi 2011 (RUS)
( ski + snowboard )

26. februar

North American Championships Kirkwood 2011 by Swatch (USA)
( ski )

5. marec

North Face Masters Kirkwood 2011 by Swatch (USA)
( snowboard )

12. marec

Big Mountain Fieberbrunn 2011 by Nissan (AUT)
( ski + snowboard )

19. marec

Nissan Xtreme Verbier 2011 by Swatch (SUI)
( ski + snowboard )

Po zelo uspešnih zadnjih treh turnejah, Freeride World Tour 2011 bo letos zrastel na kar šest etap z novimi tekmami v St. Moritzu, Švica ter Fieberbrunnu, Avstrija. Najboljši freeride smučarji ter snowboarderji se bodo še enkrat spopadli v boju za svetovno titulo leta 2011. Akcija je zagarantirana že samo zaradi izbranih lokacij! Turnejo 2011 bodo moški rajderji štartali sredi januarja v Chamonixu. Športniki se bodo potem odpravili še v Švico, Avstrijo, Rusijo ter Severno Ameriko. Ženske tekmovalke bodo imele svojo posebno turnejo, tekmovale bodo v Freeride World Qualifyer. Moškim se bodo pridružile šele na velikem finalu, na prestižnem, že 16. Nissan Xtreme by Swatch v Verbierju.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply