Flisar v Vossu do najboljše slovenske uvrstitve

Filip Flisar 22. v smučarskem krosu svetovnega pokala na Norveškem. Saša Farič z enako uvrstitvijo med smučarkami, oba klonila v osmini finala.

Po sredinih kvalifikacijskih nastopih si je morda slovenska ekipa na šestem krosu za svetovni pokal v smučanju prostega sloga na Norveškem obeta še kaj več. Saša Farič in Filip Flisar sta se med dvaintrideseterico finalistov vsak v svoji konkurenci uvrstila z 18. časoma. Danes sta oba tekmovanje zaključila že po osmini finala, prvem krogu na izpadanje, in se oba na koncu znašla na 22. mestu.

A za 21-letnega Mariborčana Filipa Flisarja, člana SK Branik, ki je šele drugič nastopil v finalu tekme svetovnega pokala, so to prve točke v svetovnem pokalu, hkrati je to najboljša uvrstitev slovenskega smučarja v krosu za svetovni pokal med moškimi. Doslej sta 27. mesto dosegla Primož Vrhovnik in Simon Jecl.

Lahko bi se izteklo tudi dosti bolje, saj je Flisar odlično začel. Po gneči na prvem skoku je v prvi zavoj prišel na drugem mestu za svetovnim prvakom, Čehom Tomašom Krausom, in pred zmagovalcem prejšnjem tekme v Vancouvru, Kanadčanom Christopherjem Del Boscom, in Švedom Michaelom Forslundom. Na repih Krausovih smuči je bil na poti v četrfinale, dokler se mu na polovici proge ni odpela smučka. Že na tretji tekmi zapored … "Ne vem, kaj je narobe, imam najboljšo opremo proizvajalca … Res škoda," je bila njegova edina izjava. Najboljša slovenska moška uvrstitev pa bolj slaba tolažba.

Saša Farič je naredila napako na prvem skoku po štartu, skočila je previsoko in pristala "na nos", tako da je prvi zavoj prišla na zunanji strani skupine, ki jo je zrinila mimo vratic.

Že v sredo sta zunaj finala ostala Matej Adorjan, ki je storil eno večjo napako in dosegel 38. čas, ter Simon Jecl, ki je na treningu težje padel na ciljnem skoku in bil nato pri svojem nastopu na čas malce preveč zadržan in dosegel 40. čas.

Ponovni preskus sreče bo sedma tekma za svetovni pokal, ki bo že ponedeljek 23. in torek 24. t.m. v Branäsu na Švedskem

Vrstni red

ženske
1. Ophelie David (Fra)
2. Katharina Gutensohn (Avt)
3. Karin Huttary (Avt)
4. Ashleigh McIvor (Kan)
5. Kelsey Serwa (Kan)
6. Alexandra Grauvogl (Nem)
7. Martine Remsoey (Nor)
8. Emilie Serain (Švi)

22. Saša Farič (Slo)

moški
1. Tomaš Kraus (Češ)
2. Thomas Zangerl (Avt)
3. Andreas Matt (Avt)
4. Hiroomi Takizava (Jap)
5. Stanley Hayer (Kan)
6. Davey Barr (Kan)
7. Patrick Koller (Avt)
8. Casey Puckett (ZDA)

22. Filip Flisar (Slo) +1.79
37. Matej Adorjan (Slo) +3.00
40. Simon Jecl (Slo) +3.03

Razvrstitev krosa za svetovni pokal, 6/10

ženske
1. David 480
2. Gutensohn 269
3. Huttary 268
4. McIvor 249
5. Serwa 226

35. Farič 24

moški
1. Kraus 400
2. Matt 277
3. Christopher Del Bosco (Kan) 270
4. Puckett 236
5. Lars Lewen (Šve) 228

46. Flisar 9
48. Jecl 4

Andrej Dekleva /sloski.si


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply