Flisar na FIS Svetovnem prvenstvu.

Deer Valley, ZDA

Mariborčan Filip Flisar, 8. na lanskih zimskih Olimpijskih igrah v Vancouveru v disciplini smučarski kros in trenutno 24. v skupnem seštevku FIS Svetovnega pokala, bo z današnjim nastopom v kvalifikacijah začel svoje predstave na letošnjem FIS Svetovnem prvenstvu smučarjev prostega sloga, ki se od 02. do 07. februarja odvija v Deer Valleyu v Združenih državah Amerike.

Flisar, ki z nastopom na svetovnem prvenstvu nadaljuje s svojo udeležbo na največjih tekmovanjih (pred dnevi je prvič nastopil tudi na že petnajsti zimski različici slovitih X- Games v Aspnu, Colorado, ZDA in zasedel solidno 17. mesto), bo s kvalifikacijami za petkov finale začel jutri ob 12.30 po lokalnem času (20.30 po srednjeevropskem času)

"Proga v Deer Valleyu, na kateri sem zadnjih nekaj dni lahko tudi treniral, mi ustreza, sicer pa so pogoji za tekmovalce malce čudni, saj se prehranjujemo »v lastni režiji«. In ves čas je 25 stopinj pod ničlo. Kljub temu ali prav zaradi tega kvalifikacije že nestrpno pričakujem. Sicer pa sem še vedno pod vtisom nastopa na X-Games-ih, kjer sem na lastni koži občutil, kaj pomeni sodelovati na enem največjih »showov« na ameriških tleh. Vse je bilo XXL….proga, na kateri smo tekmovali, število obiskovalcev,…« je povedal Flisar.

Flisar, ki se tudi skozi letošnjo sezono kljub odličnim rezultatom finančno komaj prebija in velik del priprav in tekmovanj tudi sofinancira, v času svojih nastopov na SP na srečo ne bo imel skrbi s servisiranjem smuči, saj se je pred dnevi uspel dogovorit, da mu bo smuči urejal serviser Jamajčana Errola Kerra.

Še nekaj besed o letošnjem FIS Svetovnem prvenstvu smučarjev prostega sloga. Na njem bo sodelovalo 313 tekmovalk in tekmovalcev iz 36 držav, ki se bodo za medalje borili v petih disciplinah: smučanje po grbinah, akrobatski skoki, snežni žleb, slopestyle in smučarski kros.

Glavni favoriti za zmago v disciplini smučarski kros so Avstrijec Andreas Matt, trenutni vodilni v SX FIS Svetovnem pokalu,  Američan John Teller, zmagovalec v disciplini smučarski kros na zadnjih X-Games, Kanadčan Christopher Delbosco in še en Avstrijec, Thomas Zangerl. Seveda pa lahko vedno računamo tudi na Flisarja, ki je že večkrat dokazal, da je mož za velika tekmovanja.

Vsa tekmovanja na letošnjem FIS Svetovnem prvenstvu smučarjev prostega sloga boste lahko V ŽIVO spremljali na kanalu Eurosport 2.

Mariborčan Filip Flisar, 8. na lanskih zimskih Olimpijskih igrah v Vancouveru v disciplini smučarski kros in trenutno 24. v skupnem seštevku FIS Svetovnega pokala, bo z današnjim nastopom v kvalifikacijah začel svoje predstave na letošnjem FIS Svetovnem prvenstvu smučarjev prostega sloga, ki se od 02. do 07. februarja odvija v Deer Valleyu v Združenih državah Amerike. Flisar, ki z nastopom na svetovnem prvenstvu nadaljuje s svojo udeležbo na največjih tekmovanjih (pred dnevi je prvič nastopil tudi na že petnajsti zimski različici slovitih X- Games v Aspnu, Colorado, ZDA in zasedel solidno 17. mesto), bo s kvalifikacijami za petkov finale začel jutri ob 12.30 po lokalnem času (20.30 po srednjeevropskem času)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply