Flander zmagovalec paralelnega veleslaloma v ZDA

Slovenski deskar na snegu Rok Flander je zmagovalec tekme v paralelnem veleslalomu v ameriškem Telluridu, ki je štela za točke svetovnega pokala.

Flander je v velikem finalu premagal Švicarja Kasparja Fluetscha, tretje mesto pa je zasedel Avstrijec Manuel Veith. V ženski konkurenci je zmagala Švicarka Fraenzi Maegert-Kohli. Na tekmi je nastopilo še pet Slovencev: Rok Marguč je preizkušnjo končal na osmem mestu, Jernej Demšar je bil deseti, Izidor Šušteršič 20., Žan Košir pa mesto za njim. V ženski konkurenci je Gloria Kotnik zasedla 17. mesto.

"Končno sem se znova povzpel na najvišjo stopničko. Pred današnjo tekmo nisem bil prepričan, da se mi bo izšlo. Malo sem ‘eksperimentiral’ z opremo, vse skupaj se je končalo boljše kot sem si zamislil," je po tekmi dejal 31-letni Flander.

Flander se je povzpel na tretje mesto v skupni razvrstitvi. Na prvem mestu je Avstrijec Andreas Prommegger, drugi je Italijan Roland Fischnaller.

Slovenski deskar na snegu Rok Flander je zmagovalec tekme v paralelnem veleslalomu v ameriškem Telluridu, ki je štela za točke svetovnega pokala. Flander je v velikem finalu premagal Švicarja Kasparja Fluetscha, tretje mesto pa je zasedel Avstrijec Manuel Veith. V ženski konkurenci je zmagala Švicarka Fraenzi Maegert-Kohli. Na tekmi je nastopilo še pet Slovencev: Rok Marguč je preizkušnjo končal na osmem mestu, Jernej Demšar je bil deseti, Izidor Šušteršič 20., Žan Košir pa mesto za njim. V ženski konkurenci je Gloria Kotnik zasedla 17. mesto.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply