FINALE RAUCH HIT POKALA SE JE ZGODIL TO SOBOTO V KRANJSKI GORI

V soboto, 15. marca, je zadnja, finalna tekma največjega rekreativnega veleslalomskega pokala, Rauch Hit pokala, potekala ponoči, na nočni tekmi v Kranjski Gori. Takoj po podelitvi nagrad je sledila zabava do jutranjih ur, tako dobro so »žgali« Partyzani. Edina smučarska serija tekmovanj v Sloveniji je letos zabeležila kar 800 startov. Udeleženci prihajajo iz vse Slovenije.

Sočasno s svetovnim pokalom je zastor padel tudi na Rauch Hit pokalu. Kot bi hoteli dregati v osje gnezdo, se za izbiro zaključne dirke ponovno nismo hoteli ogniti Kranjski gori. Zadnjih nekaj let ima prizorišče tekem svetovnega pokala precejšnje težave s snežno podlago in tudi tokrat je bilo tako. Prijazni kranjskogorski žičničarji so zadnji teden gladili progo Dolenčev rut, ekipa smučarskega kluba Domžale pa je izvrstno pripravila teren. Od prvega do zadnjega tekmovalca se razmere niso spremenile prav nič. Zatorej je zadnja dirka dala poštene odgovore, kdo so najboljši slovenski rekreativni smučarji in kdo, na zaključni zabavi ob vznožju proge Dolenčev Rut, ni imel težav s spancem.

Edina smučarska serija tekmovanj v Sloveniji je letos zabeležila okroglih 800 štartov. Avstrijski Turracher ter slovenski Krvavec, pa Pohorje, Cerkno in Kranjska gora, so privabili smučarje z vseh koncev Slovenije. V osmih kategorijah se pravzaprav do zadnjega veleslaloma ni vedelo, kdo se bo okitil z naslovom najboljšega v letošnji sezoni.

Vsi najboljši so prejeli številne praktične nagrade Raucha, Intersporta, Knorra in Sonaxa. Zmagovalci bodo prvomajske počitnice preživeli v Medulinu, nekateri bodo uživali v grosupeljskem Kongu. Številne nagradne igre so osrečile marsikoga, glasbena skupina Partyzani pa je ponovno dokazala, kako ustreči zaključnemu, nočnemu dogodku. Zabava je namreč trajala kar do zgodnjih jutranjih ur.

Tako se je letošnja karavana Rauch Hit pokalov zaključila, kar pa ne pomeni, da sledi počitek. Hitova ekipa že pripravlja poletne športne dogodke, po uspehu letošnje zimske karavane pa se pripravljamo tudi na veliko smučarsko otvoritev sezone naslednjega Hitovega pokala.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate na spodnji povezavi: radiohit.si

Rezultati:

Pri Deklicah si je Zasavka Eva Suša nabrala dovolj veliko prednost, da ji tudi napaka na zadnji dirki ni ogrozila skupne zmage. Fenomenalno je s svojimi nastopi pri Dečkih opravil Savinjčan Joco Urtelj, ki je štirikrat nastopil in zabeležil prav toliko zmag. Brez zadrege lahko zatrdimo, da bi Joco zlahka konkuriral vsem slovenskim rangiranim tekmovalcem njegovih let. V najbolj izkušeni ženski kategoriji je Boža Torkar odbila vse napade Milene Dolčič ter na nekaterih tekmah izkoristila odsotnost Mojce Pečelin. Pri Gospeh je nekdanjo zmagovalko Pati Mali spodnesla odsotnost na prvi dirki, kjer je preveč zaostala za Damjano Strehovec. Rdečelasa Komendčanka je bil skozi vso sezono na vrhu ali blizu njega, uspešno zgodbo pa je začinila z zasluženo zmago na zadnjem veleslalomu. Pri Gospodičnah sta bili najbolj vztrajni dvojčici Tina in Nina Lešnik, vendar je končna zmagovalka Martina Primožič edina zmagala na dveh tekmah. Še vedno so najbolj borbeni Veterani, saj je pri večini, prav neverjetno, kako odlično smučajo, in to pri 45, 50, celo pri 60-ih letih. Ker je na zadnji dirki manjkal Dušan Seljak, je Drago Bornšek precej lažje skočil na prvo mesto. S tremi zaporednimi zmagami se je na drugo mesto zavihtel Frenk Langus, definitivno "kralj" drugega dela sezone. Najbolj izenačeni so bili tekmovalci v kategoriji Gospodje. Pred zadnjo dirko so bili v igri za končni naslov štirje. S tremo, adrenalinom in še čim, se je najbolj spopadel Igor Trampuž. 39 letni član slovenske rekreativne elite, je le nekaj dni prej praznoval rojstni dan ter tako sebi poklonil najlepše darilo. Posebno poglavje pa je Črnjan Bojan Trost, ki zaradi "neresnosti" nekaterih konkurenčnih tekmovalcev, ni imel težjega dela osvojiti krono najboljšega v kategoriji do 30 let. Bojan je bil hkrati lastnik nekaterih, absolutno najhitrejših časov tekem.

V soboto, 15. marca, je zadnja, finalna tekma največjega rekreativnega veleslalomskega pokala, Rauch Hit pokala, potekala ponoči, na nočni tekmi v Kranjski Gori. Takoj po podelitvi nagrad je sledila zabava do jutranjih ur, tako dobro so »žgali« Partyzani. Edina smučarska serija tekmovanj v Sloveniji je letos zabeležila kar 800 startov. Udeleženci prihajajo iz vse Slovenije.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply