FESTIVAL ZVOKA, SONCA IN ZABAVE: SCHENGENFEST 2010

avtokamp Katra, Vinica

V prekrasnem naravnem okolju Kolpe v Vinici, bo med 30. 7. in 1. 8. 2010 potekal že tretji Schengenfest. Na slovensko – hrvaški meji se bo ob pop, rock in drugih koncertih družilo nekaj tisoč mladih in manj mladih združenih v duhu prijateljstva in zabave. Mlad, a že uveljavljen in lepo sprejet festival, ki bo v okolju prekrasne Bele Krajine, bo s sporočilom glasbe, sonca in zabave brez meja poleg pestrega obfestivalskega dogajanja prinesel odlično koncertno ponudbo.

Potrjeni so že vsi največji izvajalci: Elvis Jackson, Hladno pivo, Jinx, Big Foot Mama, Laibach in Boban Marković i Marko Orkestar, nastopili pa bodo še US4 – U2 Tribute band iz Anglije in mnogi drugi. Kot vsako leto, se bodo dogajale tudi številne športne igre, udeležili se boste lahko improligaške delavnice, sledili pa jim bodo nastopi Improlige.

Gre za res prvovrstni glasbeni dogodek, ki bo tudi letos trajal kar tri dni. Festival obeta kvalitetno druženje, športne igre, sončenje na obali Kolpe in kopanje, didžej, rock in druge programe, posebnost festivala pa je s streho pokrito celotno prizorišče koncertov v primeru napovedi močnega dežja. Čeprav pravijo, da je zadnji julijski vikend ponavadi vedno sončen, previdnost ni odveč. Festival je omejen na 5.000 obiskovalcev! Seveda je kampiranje všteto v ceno! Torej: cena je malenkost.

Lanski, drugi festival po vrsti, je požel odlične kritike tako medijev, kot tudi nastopajočih glasbenikov in obiskovalcev. Zelo mlad, a progresiven festival, se je tako lani zapisal na karto velikih festivalov po Sloveniji, kar je gotovo posledica odličnega programa, kvalitetne organizacije, kot tudi prekrasnih naravnih danosti Bele Krajine in že pregovorno dobrih ljudi na tem območju.

Kot pravijo organizatorji: »Schengen?! Meja?! Ne! Festival? Pa da … Mladostniško druženje ob topli reki Kolpi … Nori koncerti kar tri dni! Šotor in nad nami zvezdno nebo. Ni največji festival, je pa zagotovo najbolj seksi!«

Na festivalu so do sedaj med drugim nastopili že: Dan D, Siddharta, Strojmachine, Psihomodo Pop, Trkaj & Rapostoli, Magnifico in drugi.

Cene vstopnic:
3 dni – predprodaja do 26. 6. = 35,00 EUR
3 dni – predprodaja od 27. 6. = 42,00 EUR
3 dni – na dan, 30. 7. 2010 = 48,00 EUR
(V ceno je všteto tudi tridnevno kampiranje)

V primeru napovedi močnega dežja bo s streho pokrito celotno prizorišče koncertov!

PETEK, 30. 7. 2010
ELVIS JACKSON
HLADNO PIVO
in drugi

SOBOTA, 31. 7. 2010
BIG FOOT MAMA
JINX
US4 – U2 TRIBUTE
in drugi

NEDELJA, 1. 8. 2010
LAIBACH
BOBAN I MARKO MARKOVIĆ ORKESTAR
in drugi

Predprodajna mesta:
Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, RIC Bela Krajina, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, 3DVA, blagajna Hale Tivoli …
Internetna prodaja: www.eventim.si, www.koncerti.net in www.vstopnice.com.
Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

V prekrasnem naravnem okolju Kolpe v Vinici, bo med 30. 7. in 1. 8. 2010 potekal že tretji Schengenfest. Na slovensko – hrvaški meji se bo ob pop, rock in drugih koncertih družilo nekaj tisoč mladih in manj mladih združenih v duhu prijateljstva in zabave. Mlad, a že uveljavljen in lepo sprejet festival, ki bo v okolju prekrasne Bele Krajine, bo s sporočilom glasbe, sonca in zabave brez meja poleg pestrega obfestivalskega dogajanja prinesel odlično koncertno ponudbo. Potrjeni so že vsi največji izvajalci: Elvis Jackson, Hladno pivo, Jinx, Big Foot Mama, Laibach in Boban Marković i Marko Orkestar, nastopili pa bodo še US4 – U2 Tribute band iz Anglije in mnogi drugi. Kot vsako leto, se bodo dogajale tudi številne športne igre, udeležili se boste lahko improligaške delavnice, sledili pa jim bodo nastopi Improlige. Obeta se torej veliko dobre glasbe, smeha, zabave in sprostitve!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply