FESTIVAL POMLADI in MOTA: Muzej začasne umetnosti

REALTIME VISUAL WORKSHOP – Intenzivna vikend delavnica FINSKE UMETNICE MIE MAKELE – SOLU

Mia Makela (SOLU) je, v Barcelono preseljena, finska medijska in live cinema umetnica, predavateljica, raziskovalka in kulturna aktivistka. Njena pot je vodila od študija šamanizma do umetnosti, od umetnosti do intermedijske umetnosti, od intermedijske umetnosti do organizacije dogodkov in delavnic o sodobni digitalni kulturi. V okviru fiftyfifty.org kolektiva je do leta 2002 organizirala delavnice Hacker Techniques, zvočni laboratorij Gameboy in dogodke Play time, če omenimo le najpomembejše.

Predavala je o robotih, audiovizualni kulturi, taktičnem zvoku in o lastnem delu. Njeni članki obsegajo teme Vjjanja in mikroglasbe ter intervjuje. Njene delavnice audiovizualnega ustvarjanja v živo, ki jih letos gostimo tudi mi, so prepotovale že večino Evrope, pa tudi Južne Amerike. Njen live cinema show odlikuje liričnost in intimnost, obiskovalci in kritiki pa jih opisujejo z besedami »spekatkularne sanjske krajine«, kar je zanjo tudi največji kompliment.

KDAJ: SOBOTA IN NEDELJA, 17. IN 18. MAJ
KJE: MESTNI MUZEJ, GALERIJA VŽIGALICA
TRAJANJE: 2 DNI | 16UR | 10:00-18:00

VSEBINA: Na delavnici boste spoznali osnove audivizualnega ustvarjanja v realnem času, t.i. live cinema. Čeprav se termin zdi nov, ima ta multidisciplinarna veja za sabo že dolgo zgodovino. Live cinema raziskuje možnosti audivizualne pripovedi, jezika in prezentacije.

Delavnica obsega naslednje teme:

1. Ozadje in zgodovina live cinema
2. Sodobne prakse znotraj live cinema
3. Osnovni koncepti ustvarjanja v realnem času (prostor, čas, itd.)
4. Uvod v metode ustvarjanja v realnem času (remix, obdelovanje video signala, generative visuals)
5. Uvod v video v realnem času (formati, kodeki, kabli itd)
6. Spoznavanje live cinema orodij (Isadora, Modul8 itd)
7. Uvod v program Isadora.

Rezultate delavnice bodo udeleženci predstavili v klubu K4, 30.maja 2008, v sklopu klubskega gostovanja Festivala Pomladi.

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA:
Delavnica je primerna za vse starosti. Zanjo je potrebno predhodno znanje uporabe računalnika in vsaj minimalne izkušnje z video montažo.

POTREBŠČINE: Zaželeno je, da udeleženci prinesejo svoje prenosne računalnike, po možnosti pa tudi video kamere in firewire kable. Zaželeno je tudi osnovno znanje video montaže.

KOTIZACIJA:
Cena delavnice je 50 EUR.
Cena delavnice za študente je 15 EUR.

Prijave zbirajo do 15. maja na naslovu barbara@festivalpomladi.com. Dodatne informacije: 040/239-207

Število udeležencev je omejeno.

SOLU si boste v živo lahko ogledali v petek 16. maja 2008 v Mestnem muzeju ob 22h, kot del Kinozvočenj.

Barbara Poček


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply