Festival fotografije Photodays 2010

Festival fotografije Photodays 2010 se bo odvijal 4. in 5. Junija v Rovinju na Hrvaškem. Letno srečanje fotografov iz Hrvaške in tujine je namenjeno izmenjavi iskušenj in znanja ter povezovanja številnih gospodarskih in družbenih področij s fotografi in avtorsko fotografijo.

Vsako leto so v sklopu službenega programa organizirane strokovne delavnice in predavanja, številne razstave, nagradna fotoruta ( fotografiranje različnih motivov po Rovinju ) in svečana proglasitev zmagovalcev hrvaškega fotonatečaja. Službeni program z vsemi podrobnostmi je objavljen na spletni strani.

Otvoritev fotografskih razstav bo 4. Junija tako v muzejih, kot galerijah in na odprtem vzdolž rovinjske sprehajalne poti med ostalim tudi fotografije hrvaškega podvodnega sveta. Veliko zanimanje v širši javnosti in medijih je izzvala fotografska razstava, ki bo prikazana v Galeriji Adris "Telesa, predmeti in njihova slika". Razstava vključuje erotične fotografije svetovnih mojstrov fotografije kot so H. Newton, S. Taylor Wood, N. Godin, M. Ray, R. Gibson, N. Araki, … Med ostalimi fotografskimi razstavami bo tudi fotografska razstava “Portret na fotografiji v 19. in 20. stoletju", v muzeju mesta Rovinj in sicer fotografskih klasikov kot so C. Beaton, D. Lange, F. Capa, H. C. Bresson, W. Klein, J. L. Sieff, …

Fotografski Festival Photodays je postal v Rovinju prava turistično – kulturna atrakcija tako, da je dogodek zelo zanimiv tudi za širšo javnost.

Festival fotografije Photodays 2010 se bo odvijal 4. in 5. Junija v Rovinju na Hrvaškem. Letno srečanje fotografov iz Hrvaške in tujine je namenjeno izmenjavi iskušenj in znanja ter povezovanja številnih gospodarskih in družbenih področij s fotografi in avtorsko fotografijo. Vsako leto so v sklopu službenega programa organizirane strokovne delavnice in predavanja, pregled portofolijev, številne razstave, nagradna fotoruta ( fotografiranje različnih motivov po Rovinju ) in svečana proglasitev zmagovalcev hrvaškega fotonatečaja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply