Evropski Reggae natečaj – Rototom Sunsplash 2008

Reggae natečaj je tradicionalno tekmovanje, ki ga promovira Rototom Sunsplash in je posvečen vsem vzhajajočim evropskim reggae bendom. Njihov cilj je dati priložnost in razpoznavnost mladim nastopajočim, kar dosegajo z oglaševanjem in omogočanjem nastopa na glavnem odru njihovega festivala zmagovalcem natečaja.

Prvi Reggae natečaj se je zgodil leta 2002 in se od takrat le še širi. Na njem sodeluje vse več italijanskih, zadnje čase pa tudi ostalih bendov iz Evrope. Natečaj se je spreminjal v obliki, vendar glavna formula uspeha še vedno ostaja ocenjevanje bendov v živo. Na tekmovanju morajo zasedbe predstaviti originalne skladbe in besedila, v poštev torej ne pridejo priredbe starih klasik (ali kakršnekoli priredbe).

2008 Reggae Contest finale bodo v živo, na glavnem odru Rototom Sunsplasha. Devet zmagovalcev nacionalnega natečaja bodo sodelovali v finalu, ki se bo odvijal v popoldnevu 10. in 11. Julija. Zmagovalec bo nagrajen s 7-datumsko turnejo in bo nastopal na sedmih festivalih, ki so partnerji z Rototom Sunsplash. Zmagovalci nacionalnega natečaja bodo imeli tudi priložnost, da nastopajo v svojih državah. Zadnji rok za prijavo je 5. Maj.

Reggae natečaj je tradicionalno tekmovanje, ki ga promovira Rototom Sunsplash in je posvečen vsem vzhajajočim evropskim reggae bendom.Njihov cilj je dati priložnost in razpoznavnost mladim nastopajočim, kar dosegajo z oglaševanjem natečaja in omogočanjem nastopa na glavnem odru njihovega festivala zmagovalcem natečaja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply