Epica + Infidia

Ob 20.uri, Cvetličarna, Ljubljana

Nizozemska zasedba Epica spominja na magični mit. Njihov čaroben miks klasične glasbe, gotskega in težkega metala bi lahko bil soundtrack fantazijske epohe. Na vrhu vsega je tukaj še prečudovit glas pevke Simone Simons, ki vas bo začaral.
 
»Design Your Universe« je peti album seksteta, gre za album, ki presega meje in zaradi katerega boste zadihali počasneje. EPICA še nikoli ni zvenela tako intenzivno, unikatno in raznoliko. Pisec besedil Mark Jansen je presegel lastne meje in predstavil najbolj zrel in udaren album današnjega časa. Epica so že velike zvezde, saj je  njihov prejšnji studijski album »The Divine Consipracy«  bil uvrščen na vrsto lestvic v njihovi domovini, Švici in Nemčiji. Po uspešni evropski turneji v letu 2010 in obisku skupine v Združenih državah in Kanadi nas bo EPICA obiskala v marcu.

Zgodbo o Infidii sta začela ustanovna člana Andrej in Sašo, ki sta uspela okoli sebe zbrati glasbenike, ki bi lahko oblikovali zgodbo o Infidii. Bandu so se kmalu pridružili Nejc na basu, nato pa še Uroš na kitari in malo kasneje Katja na klaviaturah. S prihodom vokalistke Tine so se ideje začele realizirati s svetlobno hitrostjo. Zasedba je precej hitro našla skupni zagon in kmalu jih je bilo videti na različnih koncertnih odrih po Sloveniji. Začeli so ustvarjati svoje avtorske komade in sproti ustvarjali in oblikovali glasbo, ki najbolje predstavlja zasedbo in njihove smernice glasbenega razvoja. V januarju 2007 tako posnamejo svoj prvi EP z naslovom » Led by the Light«, ki prejme ogromno pozitivnih kritik tako doma, kot tudi v tujini s strani oboževalcev in medijev. Odličen odziv je samo še zadnja potrditev, ki skupino prepriča, da je čas za debitantski album. Z Mihom na basu, ki zamenja Nejca se skupina poda v studio in tako leta 2009 dokonča svoj debitantski album »Reflections«.

Nizozemska zasedba EPICA spominja na magični mit. Njihov čaroben miks klasične glasbe, gotskega in težkega metala bi lahko bil soundtrack fantazijske epohe. Na vrhu vsega je tukaj še prečudovit glas pevke Simone Simons, ki vas bo začaral. »Design Your Universe« je peti album seksteta, gre za album, ki presega meje in zaradi katerega boste zadihali počasneje. EPICA še nikoli ni zvenela tako intenzivno, unikatno in raznoliko. Pisec besedil Mark Jansen je presegel lastne meje in predstavil najbolj zrel in udaren album današnjega časa. Epica so že velike zvezde, saj je njihov prejšnji studijski album »The Divine Consipracy« bil uvrščen na vrsto lestvic v njihovi domovini, Švici in Nemčiji.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply