Elvis Jackson zelo prepričljivi na EXIT festivalu

Elvis Jackson so minuli konec tedna zelo uspešno nastopili na treh pomembnih festivalih, v treh različnih državah in prevozili več tisoč kilometrov.

V četrtek so nastopili kot ‘headlinerji’ na Urbanem festivalu v Osijeku na Hrvaškem, v soboto pred tri tisoč ljudmi na Music festivalu v čeških Prestenicah, vrhunec pa so doživeli kot nastopajoči na velikem odru EXIT festivala, kjer se je za ta festival ob zgodnji uri zbralo zavidljivo število fanov iz celotnega področja nekdanje Jugoslavije ter celotne EU in skupino Elvis Jackson bučno nagradilo za izjemen nastop. Z ogledom koncerta sta Elvise presenetila Billy Gould in  Mike Bordin, iz skupine Faith No More, s katerimi so se EJ družili do zgodnjih jutranjih ur. Tudi sicer so bili Elvisi deležni velike medijske pozornosti, dali so več kot deset intervjujev za različne medije, poželi simpatije pri organizatorju in medijih, z nastopom pa brez dvoma dokazali, da so ena redkih slovenskih rock zasedb, ki lahko prepriča na tako velikem odru in pred oder zbere zavidljivo veliko število ljudi.

Zanimanje za Elvis Jackson pa se veča tudi na češkem, kjer so s pesmijo »This Time« prisotni na CD kompilaciji najbolj brane češke glasbene revije Report, ta je izšla skupaj z revijo, ki je posvečena poletnim festivalom v tej državi. Na kompilaciji najdemo ob boku Elvis Jackson še Prodigy, NOFX, Dog Eat Dog, Stero Mc’s, Faithless feat. Dido, Senser in mnoge druge. Po krajšem premoru pa čaka Elvis Jackson še nastop na največjem reggae in dub/ska festivalu v Puli, Seasplash, zatem pa še nastopi na Schengen festivalu in drugod po Evropi.

Koncertna-festivalska napoved:

23.07.10 (HRV) PULA/ Monumenti SEASPLASH fest (EJ headlinerji)
30.07.10 (SLO) VINICA ob KOLPI/ Schengen festival (+ BFM, Hladno Pivo)
06.08.10 (SLO) LUČE ob Savinji/ Rock žur Luče
08.08.10 (SLO) AJDOVŠČINA/ Njoki Fest (+ NUFAN, Lag Wagon, Overflow, Nervous Stompin)
18.08.10 (H) NYIRBATOR/ Azfest  (+ Mad Caddies, Jaya The Cat…)
19.08.10 (SK) BUKOVA/ Mini kvas fest (EJ headlinerji)
20.08. ali 21.08.10 (CZ) TRUTNOV/ Trutnov Open Air (+ Manic Street Preachers, Rachid Taha, Senser, Dubioza Kolektiv..)
27.08.10 (SLO) ANHOVO/ Nočna Izmena
28.08.10 (A) AMSTETTEN/ Let’s Get Loud fest
04.09.10 (A) ANNENHEIM AM OSSIA/ Rock the Lake fest
17.09.10 (SLO) MURSKA SOBOTA/ Športna dvorana OŠ-Skul Fest 2010 (+ Jinx in ostali)

Nastopili so na velikem odru EXIT festivala, kjer se je zbralo zavidljivo število fanov iz celotnega področja nekdanje Jugoslavije ter celotne EU in skupino Elvis Jackson bučno nagradilo za izjemen nastop. Z ogledom koncerta sta Elvise presenetila Billy Gould in Mike Bordin, iz skupine Faith No More, s katerimi so se EJ družili do zgodnjih jutranjih ur. Tudi sicer so bili Elvisi deležni velike medijske pozornosti, dali so več kot deset intervjujev za različne medije, poželi simpatije pri organizatorju in medijih, z nastopom pa brez dvoma dokazali, da so ena redkih slovenskih rock zasedb, ki lahko prepriča na tako velikem odru in pred oder zbere zavidljivo veliko število ljudi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply