ELVIS JACKSON v Štuku

ob 22.00, Štuk Maribor

Punk rockerji so se na Štajerskem vedno počutili kot doma, koncerti pa so bili vedno vrhunski in nepozabni. Tokrat lahko v štajerski prestolnici pričakujete izbor najboljšega kar so Elvis Jackson ustvarili v dobrih 13-ih letih delovanja.

ELVIS JACKSON so v letu 2009 opozorili nase z albumom »AGAINST THE GRAVITY« (EJ Rec), ki je bil izdan tudi na tujem, pod okriljem Antstreet Records (Nemčija, album izdan tudi v Italiji, Avstriji, Švici, Beneluksu, Skandinaviji, V. Britaniji …). Velja se spomniti, da je Against The Gravity četrti album po vrsti. V letu 2008 je bil posnet v studiu RSL, Novo Mesto in Radio Star Studiu (okolica San Francisca, ZDA). Buda, Berto, Slavc in Soki so ga preko poletja posneli v sodelovanju s producentom BILLOM GOULDOM (FAITH NO MORE), tehnikom RICHOM VELTROPOM (delal z izvajalci Tom Petty, Rage Against the Machine, Slayer, System of a Down, Red Hot Chili Peppers), medtem ko je bil mastering zaupan Johnu Cunibertiju (Aerosmith, Dead Kennedys, Joe Satirani, itd..).

Veliko pohval so EJ poželi z vrhunskim videospotom za pesem »NOT HERE TO PRAY« (režija Jure Matjažič). Videospot je bil s strani GOTV, avstrijske tudi v Nemčiji gledane glasbene TV postaje, uvrščen med 10 najboljših videospotov leta. Spot smo si tako lahko ogledali v družbi skupin, kot so Megadeth, Billy Talent, Europe, Bruce Springsten, Kreator.. (več na: http://www.gotv.at/story.php?id=253) Na nemškem portalu C-TUBE so Elvis Jackson z omenjenim spotom zasedli najvišje mesto lestvice, v nemški reviji Soundcheck (cca 15.000 naklade) pa so Elvis Jackson in prej omenjeni spot izpostavili za bend in videospot meseca!

Glavni adut in odlika adrenalinskega kvarteta pa so, poleg albuma »Against The Gravity«, kot tudi štakerska publika že predobro ve, koncertni oz. živi nastopi. Zadnji samostojni nastop pri nas, ki je bil razprodan, beležijo Elvis Jackson v Kinu Šiška v Ljubljani, na tujem, kjer so bili tudi pogosti gostje, pa so v decembru nastopali po Nemčiji. Obenem se EJ lahko pohvalijo, da so v letu 2009 nastopali skupaj z zelo priznanimi svetovnimi zvezdami, kot so npr. FAITH NO MORE (EJ so bili predksupina V Bolgariji in Romuniji), SEPULTURA, ANTHRAX, SKA P, MISFITS, CLAWFINGER, BLOODHOUD GANG, SOULFLY, PRODIGY, MOTORHEAD in mnogimi drugimi. Od večjih festivalov velja omeniti EXIT FEST (Srbija), ROTOTOM SUNSPLASH (Italija), MIGHTY SOUNDS FEST (Češka republika), DEVILSIDE FEST in SERENGETI FEST (Nemčija), SPIRIT OF BURGAS (Bolgarija) …

V letu 2010 je za 29. marec napovedana izdaja albuma in promocija tudi na Otoku. Za promocijo je zadolžena ena izmed vodilnih PR Agencij, Quite Great Comm, ki sodeluje tudi z Mickom Jaggerjem, Faith No More, Simple Minds in ostalimi zvezdani popa in rocka. Album je deležen zelo dobrih odzivov in kritik v avstrijskih in nemških medijih, pričela se je promocija tudi v Švici in Benelusku, obenem pa velja izpostaviti, da bodo Elvis Jackson s pesmijo »Wake Me Up« meseca maja uvrščeni na kompilacijo Europavox, kjer se predstavljajo najbolj perspektivne skupine iz celotne Evrope.

Elvis Jackson so bili v letu 2009 tudi med nominiranci za regionalno glasbeno nagrado MTV. V glasovanju na področju ex-YU so zasedli drugo mesto, s singlom This Time in Dry Your Tears pa so prišli na mnoge radijske lestvice in bili tudi prvi na tujem delu Stop Pops 20, osrednje slovenske glasbene lestvice.

Elvis Jackson so se na štajerskem vedno počutili kot doma in koncerti so bili vedno vrhunski in nepozabni, tokrat pa lahko pričakujete resnično izbor najboljšega, kar so Elvis Jackson ustvarili v dobrih 13 letih delovanja. V programu RTS ne spreglejte za ogrevanje posnetka koncerta iz Cvetličarne Mediapark, ki je bil nedolgo tega predvajan tudi na MTV.

Na ŠTUKU bo zagotovo zabavno in vroče.

Punk rockerji so se na Štajerskem vedno počutili kot doma, koncerti pa so bili vedno vrhunski in nepozabni. Tokrat lahko v štajerski prestolnici pričakujete izbor najboljšega kar so Elvis Jackson ustvarili v dobrih 13-ih letih delovanja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply