Elvis Jackson potujejo v Romunijo in Bolgarijo

Nastop v Nemčiji deležen odličnih kritik

Skupina Elvis Jackson se je pretekle dni pripravljala na dva velika koncerta, ki bosta v Romuniji in Bolgariji, kjer bodo ska punk rokerji nastopili kot predskupina velikanov Faith No More.

Zaradi nepredvidljive operacije in daljšega okrevanja bas kitarista Erika Makuca-Slavca, pa so bili Elvis Jackson primorani poiskati pomoč pri bas kitaristu skupine Corkscrew, Andražu Stocksonu. Zadnjih deset dni so tako skupaj pripravili program za omenjena nastopa v Bolgariji (Spirit of Burgas festival, 14.8.2009, na odru ob 21.30) in v Romuniji (Bukarešta, Sala Polivalenta, predskupina Faith No More, 15.8.2009, na odru ob 19.30).

Skupina Elvis Jackson je v tujini vsekakor čedalje bolj opazna. Na nemškem festivalu Devilside so jih številni novinarji proglasili za »odkritje festivala«. V nemškem webzinu »Reflections Of Darkness«, ki je ocenil nastop bandov na omenjenem nemškem festivalu, pa so jih postavili celo pred svetovno znana imena (festivalske »headlinerje«). Po njihovem mnenju so se Elvis Jackson odrezali bolje celo od Motorhead, Soulfly, Bloodhound Gang, Anthrax, Misfits idr. Daljši intervju o Elvis Jackson pa lahko preberete tudi v nemškem Autona Magazinu, ki je na svoji spletni strani objavil tudi videospot »Not Here To Pray«. »Vetrovni video šus«, ki ga je za Jacksone režiral Jure Matjažič, pa se je med drugim predvajal tudi na televizijah v Romuniji, Italiji, Srbiji, Bolgariji, Avstriji, Makedoniji in na Madžarskem.

Koncertna napoved za avgust in september:

14.08.09 – (BG) BURGAS/ Spirit of Burgas festival
15.08.09 – (RO) BUKAREŠTA/ Sala Polivalenta
28.08.09 – (SLO) SEVNICA/ Grand Rock festival
29.08.09 – (SLO) ORMOŽ/ Grajsko dvorišče – Ormoško poletje
04.09.09 – (A) FRIEDBERG/ Hauptplatz Festival
05.09.09 – (SLO) NOVA GORICA/ Občinski travnik (Robinova zabava)
18.09.09 – (HR) ZAGREB/ Tvornica – MARS festival
19.09.09 – (SLO) LJUBLJANA/ Križanke – MARS Festival
25.09.09 – (A) BIRKFELD/ Like a Rock Festival

Skupina Elvis Jackson se je pretekle dni pripravljala na dva velika koncerta, ki bosta v Romuniji in Bolgariji, kjer bodo ska punk rokerji nastopili kot predskupina velikanov Faith No More. Zaradi nepredvidljive operacije in daljšega okrevanja bas kitarista Erika Makuca-Slavca, pa so bili Elvis Jackson primorani poiskati pomoč pri bas kitaristu skupine Corkscrew, Andražu Stocksonu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply