Elvis Jackson navdušili Faith No More!

Elvis Jackson nadaljujejo z uspešnimi koncerti po Evropi. Ponovno so navdušili v Bolgariji in Romuniji, kjer so v okviru JV evropske koncertne turneje že nastopali v marcu in aprilu 2009.

Na dolgo pot so se tokrat odpravili v negotovosti, saj so zaradi okrevanja basista Slavca po operaciji, v svoje vrste povabili Andraža Kožarja –Stocksona iz skupine Corkscrew. Andraž se je izkazal za velikega profesionalca, saj je manj kot v tednu dni, in v dveh dneh na tour busu v času potovanja, osvojil železni repertoar Elvisov.

Z energičnim in zabavnim nastopom so Elvis Jackson upravičili svoj sloves, ki so ga v Romuniji in Bolgariji pridobili že pred časom. V Bolgariji, na peščeni plaži v Burgasu, na njihovem največjem poletnem festivalu Spirit of Burgas, so zbrano množico pripravili v gibanje in glasno spodbujanje. Koncert je uspel v popolnosti, Andraž je preizkušnjo prestal odlično in fantje so ga v znak zahvale takoj preimenovali v Andraža Jacksona. Vrhunec je bil seveda nastop skupine Faith No More, ki si ga je ogledalo več kot 20.000 ljudi. Ponovnega srečanja z basistom FNM, Billyjem Gouldom, so bili Elvis Jackson zelo veseli, saj je bil Billy tudi producent albuma »Against The Gravity«.

Naslednji dan, v Bukarešti, so imeli Faith No More enega izmed redkih samostojnih nastopov, saj preko poletja nastopajo v glavnem na festivalih. Elvis Jackson so v popolnosti upravičili vlogo predskupine in tudi v Romuniji popolnoma razgreli občinstvo. Ne samo, da so na noge dvignili zbrano občinstvo, ampak so navdušili tudi člane skupine Faith No More, ki so si ogledali celoten nastop naših dobro razpoloženih punk rokerjev. Elvis Jackson so brez težav zasenčili obe predskupini, lokalno Luno Amaro in skopske Superhikse. Sokija, bobnarja Elvisov, je bobnar Mike Bordin, legenda, ki poleg FNM nastopa tudi za Ozzyja Osbourna in številne druge svetovno znane skupine, celo nagradil s svojimi bobnarskimi palicami in ga za čas nastopa FNM povabil celo z njim na oder. V pogovoru po nastopu je dejal, da že dolgo ni videl tako dobrega bobnarja in da ga je Soki povsem prepričal. Sledilo je sproščeno in zabavno druženje v zaodrju s člani skupine FNM, kjer so sočlani Billya Goulda izkazali veliko mero spoštovanja in z Jacksoni kramljali o različnih temah še pozno v noč. FNM so bili po odličnem koncertu zelo dobre volje, predvsem pa jih je zanimalo, kako je potekalo sodelovanje z Billyjem. Dobre vtise in pozitivno vzdušje pa so še dodatno podkrepili lokalni zastopniki licence za Warner Music, ki želijo album skupine Elvis Jackson »Against The Gravity« lansirati tudi na romunski trg. Vse kaže, da se bodo Elvisi kmalu vrnili v Romunijo in Bolgarijo, ni pa tudi izključeno še kakšno sodelovanje EJ in FNM.

Po nastopih v tujini se Elvis Jackson ponovno vračajo na slovenske odre. 28. avgusta jih lahko vidite v Sevnici, dan kasneje pa v Ormožu.

Aktualni koncerti:
28.08.09 – (SLO) SEVNICA/ Grand Rock festival
29.08.09 – (SLO) ORMOŽ/ Grajsko dvorišče – Ormoško poletje
04.09.09 – (A) FRIEDBERG/ Hauptplatz Festival
05.09.09 – (SLO) NOVA GORICA/ Občinski travnik (Robinova zabava)
18.09.09 – (HR) ZAGREB/ Tvornica – MARS festival
19.09.09 – (SLO) LJUBLJANA/ Križanke – MARS Festival
25.09.09 – (A) BIRKFELD/ Like a Rock Festival

Elvis Jackson nadaljujejo z uspešnimi koncerti po Evropi. Ponovno so navdušili v Bolgariji in Romuniji, kjer so v okviru JV evropske koncertne turneje že nastopali v marcu in aprilu 2009.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply