ELVIS JACKSON na glavnem odru EXIT FESTIVALA!

Na najbolje ocenjenem evropskem festivalu bodo nastopali skupaj s FAITH NO MORE in THE CHEMICAL BROTHERS. Potrjena je vrsta pomembnih festivalskih nastopov preko poletja!

Tudi letos se za Elvis Jackson obeta zanimiva pomlad in poletje. Promocija albuma »Against The Gravity« se se vedno odvija po osrednji Evropi in na Otoku, med tem pa so znani tudi prvi potrjeni koncertni in festivalski nastopi doma in na tujem. Veliko pozornosti bo brez dvoma deležen nastop na glavnem odru EXIT festivala v Novem Sadu. Elvis Jackson na glavnem odru srbskega festivala bodo v družbi Pendulum Live, FAITH NO MORE in THE CHEMICAL BROTHERS nastopali v nedeljo, 11.julija 2010. Takrat bodo na Fusion odru nastopali tudi drugi naši predstavniki, indie in melodični rokerji TIDE. Na velikem odru Exit festivala se bodo med drugim zvrstila še svetovno znana imena, kot so Bad Brains, The Horrors, Mika, Placebo, Missy Eliott, Royskopp, LCD Soundsystem in ostali. Za Elvis Jackson je to tretji nastop na tem svetovno priznanem festivalu, ki je že dve leti zapored prejel nagrado za najboljši evropski festival.

Ob priložnosti so Elvis Jackson povedali: »Tovrstnih povabil smo vedno zelo veseli, saj za nas poletni festivali prispevajo pomemben delež k promociji našega albuma. Velikih festivalov se običajno udeležuje tudi veliko stevilo ljudi, kar za glasbenike pomeni poseben izziv ter enkratno dozivetje. Z Exit festivalom pa smo na nek način povezani že vrsto let, saj tam nastopamo že tretjič. Letošnji nastop bo za nas še posebej zanimiv, saj prvič stopamo na tamkajšnji »zloglasni« glavni oder, katerega si bomo tokrat delili z velikimi, svetovno znanimi izvajalci kot so The Chemical Brothers, Bad Brains, LCD Sound System, Pendulum Live in nam še posebej spoštovanja vredni Faith No More. Občinstvo v Srbiji zelo cenimo, saj smo bili v preteklosti vedno deležni odličnega odziva ter se tam vedno dobro počutili. Skratka, nestrpo pričakujemo Exit festival, ki je gotovo eden najboljših festivalov na Evropskih tleh.«.

Poleg nastopa na EXIT festivalu so potrjeni festivalski nastopi v Avstriji (Rock The Lake fest in Let’s Get Loud festival), na Češkem pa bodo Elvis Jackson odigrali vidno vlogo na festivalu Prestenice in Trutnov. Poleg tega bomo naše punk rokerje videli v akciji tudi na številnih domačih prizoriščih, kot so Lent Festival (Maribor), Metlika (Schengen festival), Ljubljana (Majske igre, Vicstok), Gornja Radgona (Pomurje poje), Krško (Generator festival), Žalec (Žalška noc), kmalu pa bodo potrjeni tudi se preostali festivali na tujem in doma.

Koncertni in festivalski napovednik:

17.04.10 (SLO) LJUBLJANA/ Pogačarjev trg (krajši nastop) Očistimo Slovenijo!
30.04.10 (H) BUDIMPEŠTA/ Durer Kert (+ Pennywise / Strike Anywhere / A Wilhelm Scream)
11.05.10 (SLO) LJUBLJANA/ Rožnik (Majske igre)
22.05.10 (SLO) GORNJA RADGONA/ Sejmišče (Pomurje poje)
29.05.10 (SLO) KRŠKO/ Generator festival
26.06.10 (SLO) ZALEC/ Žalska noc
01.07.10 (SLO) MARIBOR/ Festival Lent (Večerov oder)
10.07.10 (CZ) PRESTENICE/ Prestenice Open Air
11.07.10 (SR) NOVI SAD/ Exit festival (main stage)
30.07.10 (SLO) VINICA ob KOLPI/ Schengen festival
31.07.10 (SLO) KOPER/ Festiko
28.08.10 (A) AMSTETTEN/ Let’s Get Loud fest
04.09.10 (A) ANNENHEIM AM OSSIA/ Rock the Lake fest

Tudi letos se za Elvis Jackson obeta zanimiva pomlad in poletje. Promocija albuma »Against The Gravity« se se vedno odvija po osrednji Evropi in na Otoku, med tem pa so znani tudi prvi potrjeni koncertni in festivalski nastopi doma in na tujem. Veliko pozornosti bo brez dvoma deležen nastop na glavnem odru EXIT festivala v Novem Sadu. Elvis Jackson na glavnem odru srbskega festivala bodo v družbi Pendulum Live, FAITH NO MORE in THE CHEMICAL BROTHERS nastopali v nedeljo, 11.julija 2010. Za Elvis Jackson je to tretji nastop na tem svetovno priznanem festivalu, ki je že dve leti zapored prejel nagrado za najboljši evropski festival.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply