Elvis Jackson na Exitu!

Exit festival je nedvomno eden in edini!

V četrtek, 9. julija, bodo nastopili The Herbaliser in Repetitor. Dan kasneje nastopajo Max Romeo, zZz in Elemental, 11. julija pa Deliquent Habits, Jarboli in Dubioza Kolektiv. Zadnji dan festivala bodo občinstvo zabavali naši Elvis Jackson, Buzzcocks in Nežni Dalibor.

Za eno najuspešnejših slovenskih skupin, Elvis Jackson, letošnji nastop na festivalu Exit ne bo prvi, saj so na Petrovaradinski trdnjavi že gostovali pred petimi leti. »V 12. letih delovanja smo si nabrali kar precej festivalskih izkušenj, tudi na največjih evropskih festivalih. Letošnje poletje bo festivalsko izredno razgibano, saj nastopamo v Nemčiji, na Češkem, v Italiji… Je pa festival Exit nedvomno eden in edini, največji v regiji in zanimiv tudi zavoljo dejstva, da se lahko srečamo s poslušalci iz vseh  delov bivše Jugoslavije in širše, s katerimi se skozi leta srečujemo na klubskih  koncertih. Z veseljem bomo po petih letih ponovno nastopili na Exitu, saj je srbska publika in nasploh publika Exita vedno zelo glasna in dobro razpoložena,« pravijo Elvis Jackson, ki si bodo v nedeljo, 12. julija oder delili z Buzzcocks in skupino Nežni Dalibor.

Buzzcocks prihajajo iz Velike Britanije in veljajo za enega najvplivnejših punk rock bendov, ki je inspiriral celo Kurta Cobaina. Nežni Dalibor je post-punk, alternativni indi bend, ustanovljen v Vranju, danes pa deluje v Beogradu. Na Fusion odru se bo praznovanje desete obletnice začelo s hip hop, funk atrakcijo letošnjega Exita – The Herbaliser! Ta sedemčlanska skupina iz Londona je eno od vodilnih imen založbe Ninja Tune, ki že 15 let oblikuje evropski hip hop, jazz in elektronsko glasbo. Beograjski trio Repetitor je v izredno kratkem času postal eden najpomembnejših bendov srbske nove scene.To potrjuje tudi dejstvo, da so s svojim prvim singlom – Ja preživeli – kar pet tednov na prvem mestu lestvice singlov radia B92!
Petkov večer Fusion odra si bodo delili Max Romeo, zZz in Elemental. Max Romeo je na Exitu nastopal že daljnega leta 2001, tudi tokrat pa bo na nastop priletel direktno iz Jamajke. Nizozemski predstavniki zZz bodo nastopili v svojem prepoznavnem psihodelik/rock/elektro stilu, hrvaški hip-hoperji Elemental pa bodo s sabo prinesli inštrumente, ki so nenavadni za tip glasbe, ki jo izvajajo.

11. julija bo Fusion oder rezerviran za Deliquent Habits, Jarboli in Dubioza Kolektiv. Delinquent Habits so poleg Cypress Hill najbolj prepoznaven hip-hop bend Zahodne obale. Sen Dog iz Cypress Hilla je produciral njihov prvi album Delinquent Habits (1996), ki so ga prodali v več kot milijon izvodih. Dubioza kolektiv je bend iz Bosne in Hercegovine, ki je doslej izdal štiri albume in nastopil na številnih festivalih v Avstriji, na Slovaškem, Madžarskem,…Jarboli je kultna srbska skupina, ki se je v r’n’r zgodovino vpisala s svojim edinstvenim zvokom. Doslej so izdali sedem albumov in postali eden najbolj zaželenih bendov na srbskih tleh.

Letošnji Exit, na katerem bodo nastopili Lily Allen, Arctic Monkeys, Manic Street Preachers, KoRn, Patti Smith, Kraftwerk, Moby, Prodigy, Madness, Carl Cox, Richie Hawtin, Etienne de Crecy, Sasha in številni drugi, bo na več kot 20-ih odrih potekal od 9. do 12. julija, na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu.

Vstopnice za 10. Exit že v prodaji
Prodaja vstopnic za Exit 09, ki bo potekal od 9. do 12. julija 2009 v Novem Sadu se zaključi 4. julija 2009!

CENE VSTOPNIC!
Promocijska cena v predprodaji
Predprodajna promocijska cena vstopnic v Sloveniji znaša 69 € za vse dni festivala. Redna prodajna cena vstopnic znaša 111 €. Svetujemo, da svojo vstopnico rezervirate pravočasno in privarčujete.

CENA KAMPA
Za nastanitev v kampu, za vse 4 dni festivala, boste odšteli 25 €.

PRODAJNO MESTO
Supra Travel (www.supratravel.si) je ekskluzivno prodajno mesto festivala EXIT v Sloveniji.

NAMESTITVE
Supra Travel (www.supratravel.si) vam poleg vstopnic za festival in opcij prevoza ponuja tudi največjo izbiro namestitev med festivalom Exit 09 po najugodnejših cenah. Izberite svojo namestitev v hostlu ali kakovostnem hotelu.

V četrtek, 9. julija, bodo nastopili The Herbaliser in Repetitor. Dan kasneje nastopajo Max Romeo, zZz in Elemental, 11. julija pa Deliquent Habits, Jarboli in Dubioza Kolektiv. Zadnji dan festivala bodo občinstvo zabavali naši Elvis Jackson, Buzzcocks in Nežni Dalibor.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply