Elvis Jackson @ Cvetličarna Mediapark

velik koncert ob 12.letnici delovanja in izdaji novega albuma

Elvis Jackson so nedvomno posebna rock skupina, ki je svoj lasten glasbeni izraz skozi desetletje razvijala s pomočjo ska, punk, rock, metal, hard core in reggae vplivov.

Vse od svojega nastanka, konec leta 1997, so razvijali imidž osvobojen ozkih oznak ter vedno iskali in podajali samosvoj pogled na glasbeni svet. V tem času so posneli tri kvalitetne albume in več video spotov. Nase so dodobra opozorili tudi izven Slovenije, predvsem zato, ker se ponašajo z odličnimi, nepozabnimi, živimi nastopi in pozitivno energijo.

Nič drugače ne bo na osrednji promociji njihovega novega albuma »Against the Gravity«, ki ga bodo, spet na svoj način in drugače od preverjenih praks, tokrat ponudili v kompletu s tiskano glasbeno revijo RSQ. Vse svoje znanje in energijo bodo Elvis Jackson prikazali na velikem promocijskem nastopu, ki bo v četrtek, 26.marca 2009, v Cvetličarni Mediapark, ob 21.00. Za posebno priložnost so pripravili pregled celotne glasbene kariere, t.i. »12 najboljših let v živo«, s poudarkom na pesmih iz novega albuma »Against The Gravity«. Na odru se jim bodo pridružili tudi glasbeni gostje, ki bodo še dodatno poskrbeli, da se bo vsem obiskovalcem dogodek še za zelo dolgo časa vtisnil v spomin, za ogrevanje in ohlajevanje pa bo poskrbel DJ.

Pred odmevnim koncertom v Cvetličarni se Elvis Jackson podajajo na razgibano turnejo v tujino, kjer bodo od začetka do sredine marca obiskali Hrvaško, Madžarsko, Srbijo, Romunijo, Bolgarijo, Makedonijo ter Bosno in Hercegovino.

Album »Against The Gravity« izide v paketu s tiskano glasbeno revijo RSQ Mag 13.3.2009. Najdete jo v prodajalnah časopisov in boljših glasbenih prodajalnah, naročite pa si jo lahko tudi na naslovu: www.rsqmag.com

O albumu »Against The Gravity«:

Pesmi za novo izdajo »Against The Gravity« so bile med poletjem posnete v sodelovanju s producentom Billom Gouldom (ex-Faith No More, bas kitara), skupini se je pridružil v najboljšem slovenskem studiu RSL. Za miksanje albuma so izbrali Radio Star Studiu v ZDA, albumu je prepoznaven pečat vtisnil priznan studijski tehnik Rich Veltrop (Tom Petty, Rage Against the Machine, Slayer, System of a Down, Red Hot Chili Peppers, Ozzy with South Park, Spinal Tap, David Coverdale, 311, Buddy Guy, L.A. Guns in Toto.), master pa je delo prekaljenega Johna Cunibertija (Aerosmith, Davea Matthews, The Grateful Dead, Tracy Chapman, Dead Kennedys, Joe Satirani), oba ZDA. Skupina se tokrat predstavi kot dozorela, izjemno tehnično dovršena ekipa. Pesmi so večplastne, energične in dinamično igrive, po drugi strani tudi sofisticirano melodične, saj album ponuja kar nekaj potencialnih radijskih hitov, kot je tudi aktualni single »This Time«. Teksti pa so velikokrat socialno in družbeno kritični, ali zgolj refleksije in občutki iz življenja okrog nas.

Dovolj razlogov,da si ELVIS JACKSON 26.marca 2009 privoščite v najboljši barvi: v ŽIVO!

Za ogrevanje poskrbi Ohoroho, rola pa Ceki!

Elvis Jackson so nedvomno posebna rock skupina, ki je svoj lasten glasbeni izraz skozi desetletje razvijala s pomočjo ska, punk, rock, metal, hard core in reggae vplivov.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply