ELEMENTS w. STEVE RACHMAD

zadnje sezonsko gostovanje v seriji eminentnih techno večerov

Serija eminentnih techno dogodkov Elements se v tej sezoni bliža kraju, za konec pa smo prihranili najslajše. Po Detroitu, Madridu in Berlinu je nastopil čas za Amsterdam ter botra detroitske techno zapuščine v Evropi, Steve Rachmada!

Steve je svetovno znan producent in DJ, ki v več kot 25 letni karieri svojih plošč ne šteje več, njegov zvok pa že od nekdaj krasijo impresivni stringi, melodije, funk in soul. Steve se skriva za mnogo aliasi, kot so Sterac, Ignacio, Parallel 9, Black Scorpion, Dreg itd., visoko število vzdevkov pa služi prav širokemu kreativnemu razponu, saj skozi svojo dolgo kariero samozavestno jezdi med sočnim in toplim detroitskim groovom, tršo minimalistično psihozo in retro electro flirtom. V 80ih ga navdihne synth-pop ter electro, prvo ploščo kupi že pri 12 letih (Planet Rock Afrike Bambaataa), kmalu pa ga posrka še svež zvok Chicago House in Detroit Techno scene.

Pri 15-ih letih že nastopa z disco seti in si z denarjem, prisluženim z raznašanjem časopisov, leta ‘85 kupi temeljni kamen njegovega studia, notorični Rolandov ritem sekvencer TR-808. Ljubezen do čistega in toplega analognega zvoka je Steve ohranil do danes, saj še računalnik v njegovem velikem studiu sliši na ime Atari 1040. Čeprav je že v 80ih produciral hip house tudi za nizozemskega rapperja Tony Scotta, ga sredi 90-ih med techno eminence izstreli danes legendarni album Secret Life of The Machines, kmalu pa njegov status utrdita še izdaji na berlinski referenci Tresorju ter EP na detroitski ekskluzivi M-Plant minimal techno pionirja Robert Hooda.

V svoji dolgi karieri je Sterac zakrivil mnogo techno hitov, izdajal je na zvenečih založbah via Music Man, Sino, Prime in Delsin, skrbi pa tudi za svoje hčeri Scorp ter bolj electro usmerjeno Interpersonal XP.

Steve ne mara stilskega predalčkanja in odkrito prizna, da doma poleg dub techna Basic Channel med drugim posluša tudi Timbalanda. Njegovo širino ilustrira npr. njegov zadnji hit Moog On Acid, ki se med drugim uvrsti tudi na zadnjo Svenovo Cocoon kompilacijo, njegove komade na zadnjem Fabric-u vrti Robert Hood, obenem pa ga v goste kot dj-a vabi čistunska techno avtoriteta Dave Clarke.

Dodajmo še, da je Steve med najrazličnejšemi imeni remixal tudi Basement Jaxx ter nekatere največje pionirje techno godbe s Juan Atkinsom in Derrick Mayem na čelu. Zakaj se imena Steve Rachmad drži kultni status in zakaj ostaja eden najbolj zasedenih techno DJ-ev pa peverite 25. aprila na zadnjem Elementu te sezone v ljubljanskem K4!


100% Pure Techno:


STEVE RACHMAD aka STERAC
(Music Man, Tresor, M-Plant / NL)

Ulix (Elements, Downlands)

Schrauff vs T-101 (Elements, Bio-Mechanics, MA)

Ocular vs Organon (Elements, Bio-Mechanics, MA)

Electro Bar:

E.B. King (Scienceofuse)

Tha Disko Don (Scienceofuse)

Dulash der DJ (Scienceofuse)

Video:

Dekaos

Vstop:

do 24h: 8 €
študent/letak: 10 €
polna cena: 12 €

Serija eminentnih techno dogodkov Elements se v tej sezoni bliža kraju, za konec pa smo prihranili najslajše. Po Detroitu, Madridu in Berlinu je nastopil čas za Amsterdam ter botra detroitske techno zapuščine v Evropi, Steve Rachmada!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply