ELEMENTS w./ LUKE SLATER

ob 23.00, Klub k4, Ljubljana

S tretjimi elementi v sezoni se bo poigral pionir britanske klubske elektronike, ki je v svoji več kot 20-letni karieri zakuhal nekaj najbolj čvrstih mejnikov techno godbe: Luke Slater!

Če preskočimo običajne vljudnostne uvodne fraze, ekscentrični angleški producent je možgane rejverjev v prvi polovici 90-ih skisal predvsem s svojim udarnim, temačnim a tudi prefinjenim psevdonimom Planetary Assault Systems. Čeprav je pod brdom alter egov ustvarjal tako zasanjano ambientalo kot žlahten electro, je prav s svojo intenzivno minimalistično repeticijo spisal nekaj neobhodnih poglavij techna in si po številnih hitih ter izdajah na založbah kot sta Peacefrog in Djax priboril pogodbo s kultno izdajateljsko hišo Mute.

Po dveh prelomnih albumih Wireless in Freek Funk, kjer najdemo tako sproščen downtempo kot shizofrene koračnice, je na tretjem presenetil fene z nostalgičnim synthpop izletom ter za nekaj let izginil s purističnih techno radarjev. Vse dokler se lani ni vrnil z mastno klofuto pri hišni založbi razvpitega berlinskega kluba Berghain, O-Ton in ponovno zagnal zloglasni alias P.A.S. Po enotnem mnenju kritikov je bil Temporary Suspension najbolj kosmat techno album leta 2009, ki je s svojimi surovimi ritmi in futurističnimi abstrakcijami dokazal, da techno v 90-ih še zdaleč ni rekel zadnje.

Planetary Assault:
LUKE SLATER aka Planetary Assault Systems (Peacefrog, Mute, O-Ton), UK
Ulix (Elements, Synaptic)
Organon (Elements, Bio-Mechanics)
Schrauff (Elements, Bio-Mechanics)

Consumer Electro:

Bizzy (Consumer Recreation, Astrodisco)
Dojaja (Consumer Recreation, Astrodisco)
Ocular (Elements, Bio-Mechanics, Elektroliza)

Video:
DeKaos

Vstop:
do 24h: 9 €
po 24h: 12 €

 

S tretjimi elementi v sezoni se bo poigral pionir britanske klubske elektronike, ki je v svoji več kot 20-letni karieri zakuhal nekaj najbolj čvrstih mejnikov techno godbe: Luke Slater! Lani se je vrnil in po enotnem mnenju kritikov izdal najbolj kosmat techno album leta 2009, Temporary Suspension", ki je s svojimi surovimi ritmi in futurističnimi abstrakcijami dokazal, da techno v 90-ih še zdaleč ni rekel zadnje.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply