Elektroliza.11 @ Channel Zero, AKC Metelkova mesto

BORIS DIVIDER LIVE

Prva letošnja elektro distribucija enajste edicije Elektrolize se po krajši zimski redukciji v soboto, 14.3., ponovno vklaplja v visoko napetostno omrežje.

V klubu Channel Zero bo tudi tokrat poskrbljeno za pravcato “man-machine” atmosfero, ki jo bo z edinstvenim “hardware” servisiranjem dark minimal electro zvokov in jasnih vplivov Detroitske podzemne scene, podprl vodilni španski electro producent BORIS DIVIDER. Svojo vizijo avtomatizirane družbe in sveta, ki ga kontrolirajo mašine, Divider črpa iz zapuščin temačne elektronske scene, “old school” electra in hip–hop gibanja, nezamerljivi pa so tudi vplivi nemških electro velikanov kot so Kraftwerk in Anthony Rother. Prav slednji ga je v svojo prestižno združbo PSI49NET artistov povabil v okviru Electro Commando 1 "Welcome to PsiCity" kompilacije leta 2002.

Temačne in bio-mehanične vplive predhodnika Rotherja je Divider v letih, ki so sledila, še nadgradil ter s pestro produkcijo singlov, EP-jev, remiksov in kompilacijskih prispevkov, ki jih v svoje sete redno vključujejo najbolj priznani Dj-ji od Japonske, Evrope, Anglije pa vse do ZDA, dosegel visoko spoštovanje med celotno mednarodno electro skupnostjo. Komadi kot so “People Love Machines", "Dark Robot Forces" in "Shutdown The System" so dosegli svetoven uspeh. Občudovanje do Dividerjevega dela je osebno izrazil tudi sam Dave Clarke, ki je Borisa leta 2007 povabil na Amsterdam Dance Event, kjer se njegov posnetek nastopa še vedno predvaja v sklopu različnih izdaj Clarkove radijske oddaje “White Noise”.

Čeprav ves čas sodeluje in izdaja tudi pri ameriških referenčnih electro znamkah Monotone, Satamile in MSX, od leta 2003 iz Madrida vodi svojo lastno založbo Drivecom, kjer so svoje dom našli podobno misleči producenti SCAPE ONE, UNBORN, DARK VEKTOR, IDEOGRAMA in MICRO CONTROLLED CORPORATION.

Tokratni ambient, ki ga bomo deležni ob podpori slovensko-hrvaške electro naveze YAS, XED, OCULAR in SCHRAUFF, bo definitivno poln čutnih in globokih atmosfer, ki spominjajo na znanstveno fantastične filmske projekte, medtem ko bomo podlegali ritmičnim basom, podprtimi z minimalističnimi in pravimi analognimi zvoki iz različnih drum mašin in sintesajzerjev. Skratka, obeta se Elektro večer z veliko začetnico! 

DJ’s:
BORIS DIVIDER LIVE (Drivecom, EAGER Vibe / Španija)
XED (Crobot Crew / Hrv) // www.myspace.com/xedfromcrobotville
YAS (Soba23 / Hrv) // www.myspace.com/lechocolatnoir
OCULAR (MaschinenAvantgarde / Slo) // www.myspace.com/maschinenavantgarde
SCHRAUFF (MaschinenAvantgarde / Slo) // www.myspace.com/schrauff

Vstopnina: 7 € do 24h / 8 € do 03h / 5€

ch0


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply