Elanov uspeh na Red Dot Awards

2 Elanova produkta Elan Amphibio WaveFlex 14 in Elan Amphibio WaveFlex 82XTi sta prepričala žirijo enega najbolj priznanih mednarodnih izborov na področju oblikovanja “red dot”. Letos je izmed 4.433 prijavljenih produktov iz 60 držav Elan dobitnik 2 rdečih pik, nagrade, ki jo prejmejo le produkti z dovršenim dizajnom najvišje kakovosti.

Slavnostna podelitev bo 4. julija 2011 v nemškem mestu Essen. Po podelitvi vsi zmagovalni produkti dobijo mesto v muzeju red dot, kjer se bosta predstavljala oba Elanova modela smuči. S tem uspehom Elan nadaljuje svoj bogato zgodivino nagrajenih produktov, ki jo je leta 2006 obogatila WaveFlex tehnolgija, največkrat nagrajena tehnologija v smučarski industriji. Današnja inovacija Amphibio dokazuje, da Elan ne le razvija inovativne in oblikovno dovršene produkte, ampak da je razvoj takšnih produktov v Elanovi viziji za prihodnost.

Direktor oblikovanja in projektov v Elanu Luka Grilc je pojasnil, da dizajn igra pomembno vlogo pri strategiji blagovne znamke Elan. V minulih sezonah je Elan že osvojil vrsto najbolj priznanih nagrad za dizajn, ki prispeva pri promociji izdelkov. Pri smučeh Elan Amphibio pa je begunjsko podjetje združilo moči s Porsche Design Studio in tako uskladilo tehnologijo Elanovih produktov z ustrezno obliko, prek katere izpostavljajo njihove glavne karakteristike.

Smuči so postale asimetrične, tako da se leva in desna smučka razlikujeta. Notranji rob smuči je oblikovan, da zagotavlja enakomerno porazdelitev obremenitve po celotni dolžini in s tem stabilnost v zavoju, zunanji (torej manj obremenjeni, saj je zunanja stran obremenjena pri notranji smuči) pa je obremenjen predvsem na sredini, manj pa pri konici in repu smuči. Na notranji strani so ohranili "camber", kar pomeni, da se pri neobremenjeni smučki tal dotikata le rep in prednji del, sredina pa je dvignjena. Obratno je na zunanjem robniku, tu je amphibio mnogo bližji “rocker” smučem. Takšne smuči si sicer igrive in rade zavijajo, a tudi nestabilne pri večjih hitrostih.

Kako boste odsmučali niz hrib je odvisno le od vašega počutja, smučišča pred vami ter količine novozapadlega snega.

2 Elanova produkta Elan Amphibio WaveFlex 14 in Elan Amphibio WaveFlex 82XTi sta prepričala žirijo enega najbolj priznanih mednarodnih izborov na področju oblikovanja “red dot”. Letos je izmed 4.433 prijavljenih produktov iz 60 držav Elan dobitnik 2 rdečih pik, nagrade, ki jo prejmejo le produkti z dovršenim dizajnom najvišje kakovosti. Slavnostna podelitev bo 4. julija 2011 v nemškem mestu Essen. Po podelitvi vsi zmagovalni produkti dobijo mesto v muzeju red dot, kjer se bosta predstavljala oba Elanova modela smuči.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply